Her innser han fortvilet den store tabben han har begått

Stabæk klønet det skikkelig til for seg selv mot Odd.

Odd - Stabæk 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Etter en rolig førsteomgang skjedde det plutselig mye etter en snau times spill i Skien. Giorgi Gorozia hindret en Odd-scoring med hånda da han sto på målstreken på en corner.

Russeren skjønte alvoret da dommeren blåste i fløyta, og måtte fortvilet innse at resultatet ble rødt kort og straffespark til Odd.

Espen Ruud var mannen som fikk muligheten fra krittmerket. Backen var sikker som den berømte banken og sendte hjemmefansen i ekstase.

VILJEHANDS: Giorgi Gorozia hindret en Odd-scoring med hånda. belønningen ble rødt kort. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VILJEHANDS: Giorgi Gorozia hindret en Odd-scoring med hånda. belønningen ble rødt kort. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var deilig å se den gå inn, sier Ruud om scoringen.

- Vi sliter litt i dag. Jeg syns det er en sliteseier. Stabæk klarer å holde på ballen og vi klarer ikke å legge press på de, sier Ruud til C More.

- Vi er ikke oppe på vårt beste nivå i dag. Det var en slitekamp. Vi har aldri startet så godt resultatmessing, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til C More, som mener det ikke er tilfeldig at det røde kortet og straffesparket kommer med tanke på at Odd tok kommandoen i andreomgang.

Selvmål Og det skulle gå fra vondt til verre for Stabæk. Hjemmelaget rullet opp et angrep på høyrekanten, og ballen ble slått inn i boksen. Der kom Nicolai Næss som i stedet for å klarere ballen sendte den rett i eget mål.

Stabæk klarte aldri å reise seg etter den kalddusjen, og må reise hjem til Bærum uten poeng.

STOPPET MÅL: Situasjonen som førte til rødt kort og straffespark. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOPPET MÅL: Situasjonen som førte til rødt kort og straffespark. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er positive ting å hente fra kampen, men resultatet er skuffende, sier Stabæk-trener Bob Bradley til kanalen.

Rolig omgang Odd fikk en pangstart på årets Tippeliga-sesong med seier mot regjerende seriemester Molde i deres egen lekestue. I dag ventet Stabæk på motsatt banehalvdel, og de fleste trodde nok at laget fra Skien skulle ta tre nye poeng.

Det var en jevnspilt førsteomgang mellom lagene. Det gikk lenge mellom de store mulighetene, og det var gjestene som var nærmest scoring like før hvilen.

Diomande kom alene gjennom med Odd-keeper Rossbach eter fint kombinasjonsspill av Stabæk. Med en touch var han forbi sisteskansen, men da kom Espen Ruud til unnsetning for hjemmelaget og hamret ballen vekk fra farlig område.

Det nærmeste Odd var scoring før pause var et skudd fra veldig skrått hold som ble reddet på streken.

Stabæk har mye fart i angrepet ved Asante og Diomande. Men klubben ble hardt straffet for egne feil mot et effektivt Odd.