LANGT OPP. Her kikker Therese Johaug og Kristin Størmer Steira (bak) på dataskjermen som forteller dem at Justyna Kowalczyk er i ferd med å opparbeide seg et litt vel stort forsprang foran avslutningen av Tour de Ski.  Foto: Tormod Brenna
LANGT OPP. Her kikker Therese Johaug og Kristin Størmer Steira (bak) på dataskjermen som forteller dem at Justyna Kowalczyk er i ferd med å opparbeide seg et litt vel stort forsprang foran avslutningen av Tour de Ski. Foto: Tormod BrennaVis mer

Her innser Johaug at jobben blir umenneskelig

Men hun nekter å slippe drømmen om å vinneTour de Ski.

TOBLACH (Dagbladet): Ikke helt uventet var Justyna Kowalczyk uslåelig da hn igjen fikk klassisk-ski på beina. Den polska jenta vant tre-kilometeren i Toblach med utklassingsmargin, og er nå over minuttet foran Johaug i sammendraget.

Og mer enn et minutt tror ingen Johaug er i stand til å hente inn opp den avsluttende monsterbakken, selv om dagen skulle være av ypperste sort.

Magisk grense Marit  Bjørgen har anslått at Johaug ikke kan starte mer enn 40 sekunder bak for å ha en mulighet. Trener Egil Kristiansen er raus og strekker seg til minuttet.

Avstanden er allerede over minuttet, og i dag kan den fort bli større da jentene skal gå 15 kilometer klassisk i Val di Fiemme.

- Jeg forventer at Kowalczyk prøver å utnytte formen sin og gå i fra fra start, sier Egil Kristiansen, og får ikke store odds for den spådommen.

Kan ikke være negativ Johaug selv snakker ikke om minutter og sekunder, men om håp og tro.

Inne i hennes hode er det ikke snakk om at et slag er tapt før det er utkjempet.

- Rennet i dag var ikke så ille. Jeg kom greit i gjennom på noe som ikke er min favorittøvelse. Og klarer jeg og Charlotte Kalla og samarbeide under 15-kilometeren behøver ikke avstanden foran den avsluttende distansen opp slalåmbakken å bli noe større.

- En må se det positive. Det går ikke an å være negativ nå, sier Johaug.

- Jeg skal bite tennene sammen og gå det jeg makter både lørdag og søndag. Selv om avstanden opp til Kowalczyk nå begnner å bli litt vel stor, er det ingen grunn til å bli deppa og henge med hodet. Det eneste som gjelder nå er å ha trua og dyrke det positive. Heldigvis er det mer enn nok å finne av gode ting, sier hun til Dagbladet.