TOK GLEDENE PÅ FORSKUDD: Khalid Askri slo seg fornøyd på brystet foran supporterne etter å ha reddet straffe - men han glemte at ballen fikk en voldsom skru etter redningen. Her blir han vitne til at ballen ruller inn i det åpne målet. Foto: YouTube
TOK GLEDENE PÅ FORSKUDD: Khalid Askri slo seg fornøyd på brystet foran supporterne etter å ha reddet straffe - men han glemte at ballen fikk en voldsom skru etter redningen. Her blir han vitne til at ballen ruller inn i det åpne målet. Foto: YouTubeVis mer

Her innser keeperen at det er dumt å juble for tidlig

Fra helt til bajas på tre sekunder.

||| (Dagbladet): Det hevdes til stadighet at keepere har alt å vinne i en straffekonk, og at de uansett utfall slipper å sitte igjen med skammen etterpå.

Khalid Askri er beviset på at det ikke alltid stemmer.

Han greide bragden å gå fra heltestatus til skurkestempel i løpet av sekunder da marokkanske FAR Rabat torsdag røk ut av cupen mot Maghreb Fes.

FAR Rabat-keeperen gjorde alt rett da han leste hvor straffen ville komme, og fikk hånda på det svakt plasserte skuddet. Men å ta gledene på forskudd er gjerne en skummel øvelse, for mens Askri klappet seg tilfreds på brystet og kysset klubbmerket foran supporterne var noe pussig i ferd med å skje bak ryggen hans.

Ballen fikk nemlig en voldsom skru da den traff bakken etter redningen - en skru erfarne fotballfolk gjerne forutser når kula spinner i været - og den rullet inn i det tomme buret mens Askri var opptatt med å feire.

Dommeren godkjente målet, og en lettet straffeskytter jublet voldsomt etter å ha blitt reddet av gongongen.

Maghreb Fez vant til slutt straffekonken.

Og for en gangs skyld var det en keeper som dummet seg mest ut.