Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her innser Londak at keepertabben er et faktum

Odd- Bodø/Glimt ble en målrik affære.

•Odd - Bodø/Glimt 4-3 (2-2)

(Dagbladet):   Det ble en målrik aften på Skagerak Arena i kveld.

Godt hjulpet av to klønete keepere ble det fire kasser før pausen.

Keepertabber Først bommet Odd-keeper Sondre Rossbach totalt på et innlegg fra Dane Richards- Skuddet gikk farlig nære keeperen - som forsøkte å slå den ut.

I stedet  gikk ballen rett i mål.

Bare seks minutter etter den første keepertabben var det Pavel Londaks tur til å dra på bærtur. Han skulle bokse ut et innlegg fra Shala, men endte med å slå ballen rett i beina på Bentley. Fra elleve meter gjorde spissen ingen feil.

Snudde kampen Som så mange ganger flør i år kom Odd under tidlig. Men det stopper ikke Skiens-laget. 35 minutter var spilt da Shala sendte dem i ledelsen.

22-åringen lempet ballen over Glimt-keeper Londak etter at Bentley hadde gjort en kjempeinnsats i boksen.

På overtid i første omgang serverte Badou et kremmerhus av de sjeldne.   Først kriget han til seg ballen like utenfor sekstenmeteren. Badou var råsterkt og Odd-spillerne flagret rundt ham i et desperat forsøk på å fjerne ballen. Men Badou rikket seg ikke, og banket ballen i motsatt kryss. Pur kvalitet. Lekende lett.

Det var Odd som hadde vært det beste laget før pausen, så Glimt var heldige som hadde med seg det ene poenget inn til hvilen.

Odds kaptein Steffen Hagen sa det sånn til C More:

- De scorer to mål på en sjanse.

 TOMÅLSSCORER:  Papa Alioune «Badou» Ndiaye serverte de frammøtte to lekre langskudd i kveldens kamp. Foto: NTB Scanpix
TOMÅLSSCORER: Papa Alioune «Badou» Ndiaye serverte de frammøtte to lekre langskudd i kveldens kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Goalgetter
Men Odd har en 41 år gammel ringrev på topp. Som i kveld sikret 10 Tippeligamål for sjette gang i karrieren.

Målet kom etter et lekkert innlegg fra Samulesen. Ballen curlet mellom Glimt-forsvaret og keeper Londak og landet lekkert på foten til Johnsen. 41-åringen fikk stå skrekkelig alene på bakre stolpe, så forsvaret bør sitte minst ti minutter i skammekroken på flyet hjem til Bodø.

Den som kan organisere skammekroken er Badou. For bare minutter etter Johnsens mål, ble det da capo fra første omgang.

Badou kriget til seg ballen, stormet mot mål og banket den i lengste hjørne fra tjue meter.  Merkelig og smått utrolig at midtbanespilleren får lov til å gå så fritt fra kloss hold.

Men så var det Johnsen igjen da. Ti minutter før slutt ble han den store helten da han lirket inn sitt andre mål for kvelden - det ellevte totalt i Tippeligaen.  41-åringen sneik seg fri på bakre stolpe, og da innlegget kom, fikk han en enkel jobb.

- Det har kommet seg i høst. Vi skaper flere sjanse, da blir det flere mål. Det er vanskelig å si hvorfor jeg scorer mye på høsten. Det er litt rart. De fleste er ball watching i to sekunder, og da er det ledige rom ett eller annet sted. Det gjelder å komme seg dit, sier Johnsen til C More.

Odd vant 4-3, og har nå et solid grep om andreplassen i Tippeligaen.

- Det er gøy for Frode. I vårsesongen var alle livredde for ham, men nå får han rom igjen. Da er han farlige med en gang. Nå skal Rosenborg få slite med å ta sølvet, sier Fagermo til C More.

 FØRST DEPPET JOHNSEN, MEN ..:  Han ble den store helten med to kasser etter hvilken. Foto: NTB Scanpix
FØRST DEPPET JOHNSEN, MEN ..: Han ble den store helten med to kasser etter hvilken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media