Her «jubler» Defoe etter å ha senket gamleklubben

Straffet Spurs - som han skuffet forlot i januar.

(Dagbladet.no) Portsmouth - Tottenham 2-0.

Noen ting gir veldig lav odds. Som at Jermain Defoe i dag skulle score mot eks-klubben som i januar ikke hadde bruk for ham lenger.

Tottenham halter videre, og selvfølgelig scoret også en tidligere Spurs-kjenning mot dem også - Peter Crouch var ungdomsspiller i Nord-London før han dro til Queens Park Rangers.

Målet var hans første i den blå drakta. Defoe scoret sitt femte seriemål for sesongen - etter mer enn John Carew - og er dermed toppscorer alene.

- Ventet hele året

Jermain Defoe sa før kampen at han var veldig tent foran møtet med gamleklubben, som var det første etter at han ble sendt sørover til Portsmouth.

- Jeg har ventet på dette hele året, sa han til The Observer.

Han sendte tekstmeldinger til gamle lagkamerater før kampen, og han holdt det han lovet: At han ville skape trøbbel for dem.

JUBLET IKKE: Jermain Defoe ville ikke feire scoringen da han nettet foran gamlefansen. Foto: AFP
JUBLET IKKE: Jermain Defoe ville ikke feire scoringen da han nettet foran gamlefansen. Foto: AFP Vis mer

Det var ikke spilt to minutter engang, da Defoe fant veien til nettmaskene for første gang. Men han ble korrekt avvinket for offside. Det var uansett et varsel om hva som var i vente.

Etter en drøy halvtime var Jermaine Jenas litt vel høyt oppe med hånda da han stoppet et Portsmouth-innlegg, og de helblå fikk straffespark.

Defoe la ballen ned på krittmerket og han lot seg ikke stresse av at han kunne forsure høsten for Tottenham-supporterne, som sto bak målet. Han skjøt hardt til høyre for keeper Heurelho Gomes, som ikke klarte å stoppe straffen.

Sterk statistikk

- Som spiss er det alltid viktig å score. Det var perioder i Tottenham hvor jeg spilte og scoret, og så satt jeg på benken i neste kamp. Det var vanskelig å forstå hvorfor, sa Defoe før kampen.

Selv om han er bitter på behandlingen han fikk på White Hart Lane, feiret han ikke straffescoringen i dag med jubel. Han løp behersket uten å gjøre så mye ut av seg, mens lagkameratene jublet rundt ham.

Defoe scoret 64 mål i Spurs på 177 kamper - spesielt sterkt med tanke på at han startet 67 av kampene på benken. Han har fortsatt å bøtte inn mål i Pompey, og har 14 mål på 20 kamper. Denne sesongen har han notert seks mål på åtte kamper.

Førsteomgangen på Fratton Park var ikke rare forestillingen, noe som kanskje ikke var så overraskende for begge klubbene har skuffet denne sesongen. Portsmouth - som kommer fra 0-10 på de to siste kampene - kunne imidlertid scoret også ett til før pause.

Her «jubler» Defoe etter å ha senket gamleklubben

Richard Hughes fikk knalltreff på hel volley etter en corner, men Gomes kom seg ned og reddet.

Enkelt for Crouch

Tottenham-spillerne ropte på straffe ni minutter inn i den andre omgangen, da innbytter Aaron Lennon slo inn fra venstresida. Lassana Diarra hadde armene ute og blokkerte skuddet, men dommer Mike Dean ignorerte ønskene.

Situasjonen var ikke veldig ulik den i førsteomgang, selv om den var klarere.

Roman Pavljutsjenko scoret sitt første for Tottenham i ligacupen i midtuka, noe som fikk Jenas til å skryte av russeren.

- Fem minutter etter at han scoret, så jeg forandringene. Selvtilliten hans gikk gjennom taket og plutselig startet han å snakke engelsk, sa Jenas ifølge Sunday Mirror før dagens kamp.

Men kampen mot Portsmouth viser at Pavljutsjenko fortsatt har et stykke igjen til Premier League-formen.

I stedet løsnet det for Peter Crouch i nyklubben. Han kom fra Liverpool i sommer og gikk målløs gjennom de åtte første kampene i Portsmouth-trøya.

22 minutter før slutt var han våken da Gomes ga retur ut i feil rom, og Crouch headet ballen enkelt i mål fra kloss hold.

Marerittstarten til Tottenham ser ikke ut til å ha noen ende. Ikke siden 1955 har de startet så dårlig - da hadde de ett poeng etter de seks første kampene. Nå har de hele to.

PS! Lassana Diarra pådro seg to gule kort og ble utvist to minutter før full tid.

ENDELIG FOR CROUCH: Her header Peter Crouch inn sitt første mål i Portsmouth-drakta.
STRAFFESCORING: Jermain Defoe scoret på straffe og senket gamleklubben.