Her jubler dommeren for Ajax-scoring

- Skjer vel ofte at en dommer nyter en god avgjørelse.

(Dagbladet.no): Nederlandske Eric Braamhaar kom i fokus da han godkjente Ryan Giggs\' frisparkfrekkis mot Lille 20. februar.

Denne uka har FIFA-dommeren preget overskriftene igjen - men med litt større forklaringsproblemer enn sist.

Sist søndag dømte han storkampen i nederlandsk æresdivisjon mellom PSV Eindhoven og Ajax, hvor PSV ble knust 1-5 på eget gress. Resultatet var sjokkerende nok i seg selv, men det vakte minst like stor oppsikt at Braamhaar tilsynelatende jublet da Kenneth Perez satte inn det siste målet for Ajax.

- Ikke Ajax-supporter

Umiddelbart etter kampen nektet han for å ha gjort jubelgester, men konfrontert med TV-bildene kom hukommelsen tilbake.

Braamhaar hevder det lille hoppet og den knyttede neven etter 1-5-målet skyldtes at han var så godt fornøyd med en avgjørelse i forkant.

- Det skyldes ene og alene det faktum at jeg brukte fordelsparagrafen, og at det laget som ble forulempet likevel fikk fordel av det. Det var det som var fantastisk, sa Braamhar ifølge De Gelderlander.

Han avviser blankt at han er supporter av Ajax.

Her jubler dommeren for Ajax-scoring

- Nei, jeg holder ikke med Ajax. Jeg har ingenting med den klubben å gjøre. Jeg jublet ikke fordi det var noe spesielt med målet, da hadde jeg heller jublet da Sneijder traff så perfekt, sier han.

Pedersen føler seg trygg

Han tar likevel selvkritikk, og lover å være mer varsom i framtida.

- Det skjer vel ofte at en dommer nyter en avgjørelse som ender godt, men det pleier å skje litt mer diskret. Og sånn skal det også være, sier han.

Dommersjef i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, nærmest garanterer at lignende scener ikke vil skje når Tippeligaen sparkes i gang igjen 9. april.

For man kan bare tenke seg til ramaskrikene dersom Tom Henning Øvrebø hadde jublet for en Rosenborg-scoring i Bergen...

- Jeg har hørt rykter om at kamp mellom Tromsø-Start for en del år tilbake, da en assistentdommer visstnok jublet for scoring. Men dette er ikke noe vi har hatt problemer med i norsk fotball. Jeg trenger ikke minne dommerne våre om å unngå sånt som dette, det vet de godt selv, sier Pedersen til Dagbladet.no.

HURRA!</B> Mens Ajax feiret sin 5-1-scoring mot PSV, hevder dommer Eric Braamhaar at han feiret en god fordelsavgjørelse.
<B>KNUSTE PSV:</B> Ajax sjokkerte med å slå serieleder PSV 5-1 på bortebane.
<B>GODKJENTE GIGGS-MÅL:</B> Men den gangen kunne i hvert fall Eric Braamhaar ha god samvittighet.