Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her jubler Falla over målstreken

Tre norske jenter i finalen.

 SEIRET:  Maiken Caspersen Falla vant fredagens åpningsrenn i Tour de Ski, foran svenske Ida Ingemarsdotter og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: NTB / Scanpix.
SEIRET: Maiken Caspersen Falla vant fredagens åpningsrenn i Tour de Ski, foran svenske Ida Ingemarsdotter og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: NTB / Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Tre norske utøvere var med og kjempet om seieren i dagens åpningssprint i Lenzerheide. Det var Ingvild Flugstad Østberg som kom best i gang av de norske på kvinnesiden, med seier både i prologen og kvartfinalen. 

Maiken Caspersen Falla viste derimot stigende kurve i utslagsrundene, og vant til slutt med tiden 3.06 i finaleheatet.

- Jeg føler meg bare bedre og bedre. Det er skikkelig bra i finalen, jeg bare venta på at Ingvild skulle komme opp i slutten, men så kom hun aldri, sier en tydelig fornøyd Falla til NRK etter rennet. 

Den siste tiden har hun slitt med sykdom, og reiser hjem etter fredagens Tour de Ski-åpning. 

- Kroppen har sagt litt fra i det siste og jeg må rett og slett ta konsekvensene og bli bra, sier Falla som har som hovedprioritet å vinne sprintcupen sammenlagt. 

- Nå skal jeg legge meg i sofaen og se på Ingvild og de andre jentene knuse de andre, svarer Falla på spørsmål om hvordan det blir å reise hjem etter fredagens sprint.  

Østberg nummer tre Østberg endte til slutt på tredjeplass, rett bak svenske Ida Ingemarsdotter. 

- Jeg hadde alle muligheter, men fikk et litt dårlig oppløp. Jeg føler meg også bedre og bedre utover dagen, men Maiken var veldig sterk. Jeg hadde veldig troa på å bli nummer én i dag, men Maiken var rå. 

I realiteten er det hun som nå leder Touren. 

- Det er viktig å få en god start og henge med. Så får vi se hvordan kroppen reagerer på så mange renn. Det koster å ta bonuspoeng, sier Østberg til NRK etter finalen. 

Astrid Urenholdt Jacobsen endte som nummer fem, etter å ha kommet seg videre fra semifinalen på tid.

Johaug slått ut Therese Johaug vant sammenlagt for to år siden, og ble nummer to bak Marit Bjørgen i fjor. Fredag røk hun ut i kvartfinalen, etter å ha blitt slått av Nika Razinger på målstreken. 

- Det er vanvittig surt når jeg er så nær en semi, sa Johaug til NRK etter rennet. 

Svensk skuffelse Det svenske sprintesset Stina Nilsson var en av dagens store favoritter, men skuffet stort i dagens prolog. Hadde hun gått én hundredel saktere, ville hun ikke blitt med videre i utslagsrundene. Nilsson tok seg imidlertid opp, og pallkandidaten i sammendraget endte til slutt på sjetteplass.

Også Charlotte Kalla er er en het kandidat i Tour-sammendraget, men den svenske skidronningen ble slått ut i kvartfinalen. 

Seks videre fra prolog Totalt kom seks av de norske utøverne videre til kvartfinalen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste oppløftende takter med sin 6. plass, mens Maiken Caspersen Falla ble nr. 7. Ragnhild Haga ble nr. 20, Therese Johaug nr. 23 og Heidi Weng nr. 24. Det samme gjorde Charlotte Kalla og de fleste andre av sammenlagtfavorittene.

Også Weng ble slått ut i kvartfinalen, det samme ble Ragnhild Haga.

- Jeg har røket ut før, og kommet på pallen. Men det var surt, sa Weng til NRK etter rennet. 

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle komme videre fra en prolog i dag, så sånn sett er jeg fornøyd, fulgte Weng opp. 

 FEMTEPLASS:  Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte til slutt som nummer fem, etter å ha kommet videre fra semi på tid. 
Foto: NTB scanpix
FEMTEPLASS: Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte til slutt som nummer fem, etter å ha kommet videre fra semi på tid. Foto: NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media