JUBLER TIL INGEN NYTTE? Leonid Carp, her jublende etter å ha vunnet OL-kvalifiseringen i Duisburg 19. mai, er en av dem som skal være tatt i doping.Foto: ROLAND WEIHRAUCH/dpa/NTB Scanpix
JUBLER TIL INGEN NYTTE? Leonid Carp, her jublende etter å ha vunnet OL-kvalifiseringen i Duisburg 19. mai, er en av dem som skal være tatt i doping.Foto: ROLAND WEIHRAUCH/dpa/NTB ScanpixVis mer

Her jubler Leonid for OL-plass, nå er han og sju lagkamerater tatt i doping

- Vi er sjokkerte over nyheten.

(Dagbladet): Det er ikke bare i friidretten dopingbombene slår ned i forkant av sommerens OL i Rio de Janeiro. Fredag ble det kjent at hele åtte rumenske kanopadlere har avlagt positive dopingprøver. 

Sju av dem var kvalifisert for Rio. 

Den rumenske OL-komitéen bekreftet de positive prøvene i en pressemelding fredag, skriver OL-nettstedet Inside The Games. Nå varsler den rumenske OL-komitéens generalsekretær, Ioan Dobrescu, en full gjennomgang av hele Rio-troppen etter at nær sagt hele det rumenske kanolaget nå er avslørt. 

Meldonium
Og som så mange ganger tidligere i år er det meldonium som skal være stoffet padlerne har testet positivt for. Bare den sjudobbelte verdensmesteren Liviu Dumitrescu, som heller ikke er kvalifisert for OL, skal ha testet positivt for noe annet, nemlig veksthormoner. 

Ifølge Inside The Games er Dobrescu og den rumenske OL-komitéen i sjokk over avsløringene, og vil nå finne ut av hva det er som foregår i padlemiljøet i landet. 

Romania er blant de mestvinnende nasjonene i kanopadling gjennom OL-historien, med sine 34 medaljer. Masseavsløringene av juks kommer som en bombe på hele miljøet. 

Kan utestenge forbund
Det til tross for at fem hviterussiske kanopadlere, deriblant flere medaljevinnere fra de to siste lekene, ble avslørt for to uker siden på en treningsleir for det hviterussiske landslaget. 

- Det er klart vi er bekymret, vi har nulltoleranse overfor doping, sier den generalsekretæren i det internasjonale padleforbundet, Simon Toulson til Inside The Games

- Hvis vi finner ut at det har pågått systematisk doping i et av forbundene kommer vi til å utestenge hele det forbundet, fortsetter han. 

Ingen overraskelse
Hjemme i Norge er de ikke like sjokkerte som i Romania over avsløringene som nå rulles opp. 

- Mange har vært mistenksomme i lang tid, og spesielt mot enkelte land. Det er klart dette ikke er gode nyheter for sporten, ikke minst fordi det er en idrett som er veldig avhengig av å være en OL-idrett, men dette kan endelig være en mulighet til å få ryddet skikkelig opp, sier president i Norges Padelforbund, Geir Kvillum, til Dagbladet. 

Presidenten er helt på linje med generalsekretæren i det internasjonale forbundet, men håper det ikke viser seg at det er organisert doping som nå er avslørt.

Uansett mener Kvillum det nå er positivt at utøvere nå blir tatt.

- Vi må sette pris på at antidopingarbeidet virker, sier Kvillum til Dagbladet.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.