Her jubler Liverpool-sjefene for seieren

Banker gjennom salg på styremøte i kveld.

SKAL FULLFØRE PROSESSEN: Styreformann Martin Broughton samles med resten av styret i kveld, slik at Liverpool nå skifter hender. Foto: AP/Matt Dunham
SKAL FULLFØRE PROSESSEN: Styreformann Martin Broughton samles med resten av styret i kveld, slik at Liverpool nå skifter hender. Foto: AP/Matt DunhamVis mer

||| (Dagbladet): Kl. 11.45 i dag kom dommen.

Liverpool-eierne Tom Hicks og Georgie Gillett får ikke bytte ut styret i Liverpool, et styre som har vedtatt å selge klubben til New England Sports Ventueres (NESV) - slik at amerikanerne taper omlag 1,4 milliarder kroner på sin Anfield-investering.

Styreformann Martin Broughton forteller etter dommen at neste steg blir å fullføre et salg av klubben, og det gjøres så raskt som mulig.

Før saken kom for retten i London i går ble det kjent at Singapore-milliardæren Peter Lim også hadde lagt inn et bud, som var større enn NESVs. Dessuten var også Mill Financial på banen.

- Riktige eiere Broughton fikk i ettermidag spørsmål om de andre budgiverne. På vei ut fra rettsalen i London ønsket ikke styreformannen å gå inn på hva styret bestemmer seg for i kveld.

- Styret må settes sammen igjen, det skal på nytt settes. Jeg kan ikke uttale meg om hva styret kommer til å si, det ville være uheldig å si noe om det. Vi skal skaffe riktige eiere for fansen, sier Brougton til Sky Sports.

Forrige onsdag kveld var NESV rett for Liverpool, ifølge styret. Men siden det har Lim kommet med løfter om mer penger til spillere og stadion, via media.

Da dommen ble kjent i dag tydet lite på at NESV har fått beskjed om at de ikke er førstevalget fortsatt, for NESV-frontmann John W Henry takket både fansen og Liverpool-ledelsen på twitter.

Det ville Henry neppe gjort dersom han ikke hadde fått forsikringer fra Liverpool-ledelsen om at hans tid på Anfield snart kommer.

Bindene avtale Dessuten har NESV sendt ut en pressemelding i ettermiddag der selskapet påpeker at det finnes en bindende avtale med Liverpool.

- Vi ser fram til å sluttføre avtalen. Vi er klare til å reagere fort, slik at klubben får den stabiliteten og sikkerheten den trenger for øyeblikket, skriver NESV,

Og på spørsmål om salget svarer Brougton at salget dreier seg noe som allerede er i gang.

KOM UT TIL APPLAUS: Broughton og Liverpool-lederne ble møtt med jubel utenfor retten i London. Foto: AP/Lennart Preiss
KOM UT TIL APPLAUS: Broughton og Liverpool-lederne ble møtt med jubel utenfor retten i London. Foto: AP/Lennart Preiss Vis mer

- Dette var et fantastisk resultat, og jeg skal bli veldig fornøyd når vi er ferdig med prosessen vi har startet.

Broughton sier han følte seg trygg på seier før saken kom opp, og dommer Floyd ga Liverpool og Royal Bank of Scotland seier på alle fronter i retten.

Floyd bestemte til og med at styremøtet i Liverpool skal holdes kl. 21 norsk tid, etter at Hicks og Gillettes' advokat ba om å få utsatt det til kl. 11 i morgen formiddag.

Skuffelse hos Hicks og Gillett Formann i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, ser ingen grunn til at Liverpool skal akseptere et annet bud enn NESV' - fordi penger på toppen kan havne i amerikanske lommer.

- For Liverpool og supporterne er det ikke noe poeng at klubben selges for mer enn nødvendig. De ekstra pengene ville gått til Hicks og Gillett. Nå kan de nye eierne bruke dem til å styrke klubben og stallen, sier Møller til Dagbladet.

Hicks og Gillett kan anke på beslutningen om at de ikke får anke dommen. Men det er usikkert om en eventuell anke er bortkastet tid, med tanke på at styret i kveld har fullmakter til å selge klubben.

- Vi er selvsagt skuffet over dommerens avgjørelse. Hicks og Gillett skal nå vurdere sine neste skritt, og det inkluderer om de skal sende en søknad til appelldomstolen, sier duoens advokat.

TA DEN, HICKS: Liverpool-direktør Christian Purslow (foran) mener i dag er en stor dag for Liverpool, og håper de neste ti årene kan dreie seg om fotball for klubben. Foto: AFP/LEON NEAL
TA DEN, HICKS: Liverpool-direktør Christian Purslow (foran) mener i dag er en stor dag for Liverpool, og håper de neste ti årene kan dreie seg om fotball for klubben. Foto: AFP/LEON NEAL Vis mer