PÅ TREDJEPLASS: Petter Solberg jubler sammen med kartleser Chris Patterson etter tredjeplassen i Rally Australia. Foto: .  AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD
PÅ TREDJEPLASS: Petter Solberg jubler sammen med kartleser Chris Patterson etter tredjeplassen i Rally Australia. Foto: . AFP PHOTO / Torsten BLACKWOODVis mer

Her jubler Petter Solberg for pallplass

44,8 sekunder bak vinneren i Rally Australia.

Petter Solberg endte på tredjeplass i Rally Australia søndag, slått bare av den finske Ford-duoen Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala.

De tre første var i en klasse for seg, men Solberg greide ikke å ta betydelig innpå finnene på den siste dagen. Han endte 44,8, sekunder bak vinneren, som profitterte på at Latvala fikk stallordre og slapp Hirvonen forbi på nest siste fartsprøve.

- Dessverre mistet Jari-Matti sjansen til å bli verdensmester for noen måneder siden, og nå hjelper han meg, sa Hirvonen, som tok innpå Sebastien Loeb i VM-sammendraget. Den franske tittelgrossisten var sjanseløs i sammendraget etter et uhell første dag, men han sikret tre bonuspoeng ved å vinne rallyets siste fartsprøve.

Hirvonen, som endte 14,7 sekunder foran Latvala, er nå bare 15 poeng bak Loeb.

- Det er lang vei igjen, men jeg mistet tittelen med ett poeng i 2009, så jeg vet at hvert eneste poeng teller, sa Hirvonen.

- Som lag ble vi enige om at Mikko har bedre sjanse til å bli mester, og jeg ville støtte ham i den kampen. Selvsagt har alle lyst til å vinne, men man må også se det store bildet, sa Latvala.

For fabrikkførerne til Citroën var det en dårlig helg. Både Loeb og Sebastien Ogier krasjet fredag og ødela sine sjanser.

- Jeg er glad for bonuspoengene, men jeg skulle gjerne scoret flere. Jeg prøvde å presse hardt for å se hva vi kunne gjøre, men rallyet var ikke bra for meg, lagkameraten min eller laget, sa Loeb, som endte på 10.-plass. Også han profitterte på stallordre da Ogier slapp ham forbi.

Sammenlagt har Loeb 196 poeng, Hirvonen 181 og Ogier 167. Petter Solberg er på femteplass med 110 poeng.

Neste VM-runde er Rally Frankrike i månedsskiftet september-oktober.

(NTB)