Her jubler Sander (17) for sitt femte mål denne sesongen - da Molde utklasset Mjøndalen

Fjorårets dobbeltmester plutselig til å kjenne igjen.

• Mjøndalen - Molde 0-3 (0-1).

MJØNDALEN (Dagbladet): Tippeligaaskeladden Mjøndalen har til tider sjarmert i sine første måneder i den norske fotballeliten, og har sikret seg skalpen til både Viking, Tromsø og - selveste - Rosenborg på sin ferd så langt.

I kveld skulle de prøve seg mot en ny storkanon, et Molde-lag som er på, om ikke desperat, så iallfall svært viktig, poengjakt for ikke å miste kontakten med Rosenborg på tabelltoppen.

Kjedelig start Med to tap på de fire første bortekampene var Molde nødt til å få orden på sakene på reise, men de var ikke i nærheten av å angripe bruntrøyene like intenst som Rosenborg den første halvtimen i forrige hjemmekamp.

Mjøndalen opptrådte klokt og disiplinert, og dro ned tempoet når anledningen bød seg. Men Molde - som grisebanket Mjøndalen 4-1 i en cupkamp i fjor, sist lagene møttes, spilte seg likevel til muligheter.

Offsidemål Etter 20 litt kjedelige åpningsminutter fikk Molde noe å juble for.

Trodde de.

En kjapp kontrting gikk fra keeper Ethan Horvath til Harmeet Singh, som lempet ballen langt og høyt. Tommy Høiland brystet ballen ned til Ola Kamara, som fyret hardt og presist ned til høyre for Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn.

Det ville vært en perfekt kontring, om Kamara ikke hadde vært i offside da Høiland brystet ned ballen...

Kontringsmål Men det tok ikke mange minuttene før de fikk en godkjent scoring. Og igjen var det etter en kontring:

Livlige Tommy Høiland utfordret Ulrik Arneberg på fart, kom seg fri og la tilbake til en godt plassert Kamara. Spissen skjøt på direkten, keeper Forn var raskt nede, men måtte gi retur, som Mohamed Elyounoussi fikk en enkel oppgave med å bredside i mål.

Elyounoussis femte scoring for sesongen.

Ikke avskrevet Men er det noe denne sesongen har lært oss, så er det at Mjøndalen ikke må avskrives om de kommer både en og to bak.

Bruntrøyene berget ett poeng etter å ha ligget under 0-2 borte mot Odd, de snudde til 4-3-seier etter 0-2 mot Molde og de snudde ikke minst 0-2 til seier 3-2 mot serieleder Rosenborg hjeme på eget kunstgress.

Kanskje hadde Molde snakket om at de verken kan eller må gå over i «sikre-seieren-modus» selv om de går opp i ledelsen, for gjestene fra Romsdal fortsatte med nesa i riktig retning. Og de gangene de skapte farligheter, så var det når de skrudde opp tempoet og utfordret Mjøndalen på fart.

Kamara og Høiland og Sander Svendsen kunne alle havnet i målprotokollen i førsteomgang.

- Vi får den tryggheten vi trenger på 2-0.

Ung lekenhet Moldes spennende 17-åring Sander Svendsen var livlig og på hugget. Tre minutter før pause var han nære å gi Molde 2-0 etter å ha danset seg fordi det bakre Mjøndalen-leddet, men skuddet gikk like utenfor.

Det var et slikt øyeblikk som varmer hos fotballelskere og 17-åringens prestasjon ville fortjent en bedre skjebne.

Da Molde så ut til å gå til pause med en - fortjent - ledelse, så var Mjøndalen nære å klusse det til for motstanderen igjen. Veteran Mads Hansen kunne og burde gitt vertene uavgjort til pause, men kantspilleren ventet litt for lenge da han var alene med keeper.

Forrens første Molde gjorde sitt for at det ikke skulle ble en spennende andreomgang. Ti minutter tok det før 1-0 var blitt til 3-0.

Først noterte kaptein Vegard Forren seg for sitt første for sesongen med et knallhardt frispark som gikk rett i  mål fra rundt 20 meter.

- Det smakte godt. Det var mange spillere foran keeper, sier Forren til TV 2.

Deretter nikket yndlingen Sander Svendsen inn 3-0 på en heading i herlig bue over alle på Ivar Andreas Forns retur på frispark fra Per-Egil Flo.

Det var 17-åringens femte scoring for sesongen.

Molde-kjør Mjøndalen fikk altså to kjappe i sekken, men faktisk kunne de blitt straffet enda hardere. Bare minuttet etter var Tommy Høiland nære 4-0 på en heading som gikk i tverrliggeren i stedet for i nettmaskene.

Nå var det lite som lignet på et klassisk Mjøndalen-comeback. I stedet viste Molde ingen tegn på å roe ned.

Ola Kamara fikk en kjempesjanse til å bli tomålsscorer etter 64 minutter, men Mjøndalen-keeper Forn vartet opp med en lynrask beinparade på avslutningen fra fem meter.

Kort innhopp Molde roet litt ned utover i omgangen, men dramatikken var ikke over av den grunn. Moldes amerikaner Joshua Gatt noterte seg for det som må være av de korteste innbyttene i Tippeligaens historie:

Den skadeplagede 23-åringen kom inn for Sander Svendsen etter 73 minutter. Fire minutter seinere måtte han overlate plassen til superveteran Daniel Berg Hestad.

Forhåpentligvis står ikke Gatt overfor en ny langvarig skadeperiode.

Og Mjøndalen? Jo, de spilte seg til noen sporadiske muligheter det siste kvarteret, da Molde hadde senket guarden. Noen scoringer ble det derimot ikke på trener Vegard Hansens utvalgte, som dermed gikk av banen uten scoring for bare andre gang på ti kamper denne sesongen.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var imponert over motstanderen.

- Vi fikk en leksjon på godt offensivt spill, og gjør ingen god defensiv kamp selv, sier Vegard Hansen til TV 2.