Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her jubler Spurs etter å ha brutt 23 år gammel forbannelse

Slo Manchester United på Old Trafford.

Tottenham Hotspur's Gareth Bale, right, celebrates scoring against Manchester United with teammates Aaron Lennon and Jermain Defoe, left, during their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Saturday, Sept. 29, 2012. (AP Photo/Jon Super)
Tottenham Hotspur's Gareth Bale, right, celebrates scoring against Manchester United with teammates Aaron Lennon and Jermain Defoe, left, during their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Saturday, Sept. 29, 2012. (AP Photo/Jon Super) Vis mer

(Dagbladet): Manchester United - Tottenham 2-3

Tottenham har 26 ganger møtt opp på Old Trafford i håp om å beseire Manchester United siden 1989-triumfen da Gary Lineker ble mathcvinner, uten å lykkes.

I dag ble endelig forbannelsen brutt da gjestene vant 3-2 på «Drømmenes Teater». Manchester United kastet alle mann i angrep i andre omgang, men for en gangs skyld spratt ballen Tottenhams vei i Manchester.

- Det var som å være på en berg og dalbane, opp og ned hele tiden. Vi ledet 2-0, men i andre omgang var det som om vi jaktet på skygger. Men vi viste styrke og bestemthet og fikk poengene. Jeg er fornøyd med å score fordi hvis en går lang tid uten å score blir presset større. Jeg har vært i England i over fem år, og det er første gang jeg vinner her, sa matchvinner Clint Dempsey etter kampen, ifølge BBC.

- Vi har ikke vunnet her på lang, lang tid så det var deilig å endelig få en seier og tre poeng her, sier Tottenhams Gareth Bale i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Sjokkåpning Kampen var bare to minutter gammel da Jan Verthongen fikk løpe upresset opp Uniteds banehalvdel. United-forsvarerne oppdaget faren for sent, og Verthongens skudd gikk i mål via hånden til Johnny Evans.

United så sløve og uinspirerte ut innledningsvis, og Tottenham kontrollerte det meste av banespillet. Anført av en strålende Jan Verthongen, Gareth Bale, Jermaine Defoe og Aaron Lennon tok de stadig med seg United-spillerne på løpetur.

Halvtimen ut i kampen økte de ledelsen til 2-0 da Gareth Bale parkerte Rio Ferdinand før han la ballen i det lengste hjørnet. Old Trafford-publikummet var musestille, men i Tottenham-svingen jublet de tilreisende vilt.

Et par minutter før pause skapte United sin første reelle mulighet i kampen. Rafael slo ballen inn til Scholes som flikket ballen videre til Nani. Portugiseren ble imidlertid holdt godt i trøya av Verthongen som kan være glad dommeren ikke fikk med seg trøyeholdninga.

Illsint Ferguson Alex Ferguson så ikke spesielt fornøyd ut da han tasset mot garderoben til pause. Glosene han serverte sine spillere i Old Trafford-garderoben var neppe av det hyggelige slaget.

Men uansett hva som ble sagt: Det virket.

MATCHVINNER: Climt Dempsey gratuleres etter å ha scoret Tottenhams tredje scoring. Foto: AP Photo/Jon Super
MATCHVINNER: Climt Dempsey gratuleres etter å ha scoret Tottenhams tredje scoring. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Nani scoret nemlig fem minutter ut i andre omgang da innbytter Wayne Rooney slo inn fra venstre. Portugiseren kom seg foran William Gallas og tuppet ballen i mål.

Tottenham var imidlertid ikke villige til å legge seg nedpå. De gikk rett i angrep anført av Gareth Bale som skjøt fra skrått hold. Lindegaard ga retur, og en umarkert Clint Dempsey satt inn sitt første Premier League-mål for Tottenham.

Gjestene fra London hadde såvidt feiret ferdig da United svarte.

Robin Van Persie slo en flott stikker til Shinji Kagawa som vendte flott opp og plasserte ballen i lengste hjørne.

Tre mål på tre minutter!

United presset voldsomt den siste halvtimen, og skapte et drøss av muligheter. Wayne Rooney traff stolpen med et frispark, Michael Carrick headet i tverrliggeren og Brad Friedel måtte gjentatte ganger i aksjon.

SCORET: Shinji Kagawa scoret United andre og siste mål. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
SCORET: Shinji Kagawa scoret United andre og siste mål. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media