JUBLER FOR LAGSEIER: Thor Hushovd i gul trøye og Julian Dean (til venstre for Thor) jubler etter å ha levert et perfekt opptrekk for Tyler Farrar (i midten) som tok seieren på den tredje etappen i Tour de France. Foto: Laurent Rebours, AP/Scanpix
JUBLER FOR LAGSEIER: Thor Hushovd i gul trøye og Julian Dean (til venstre for Thor) jubler etter å ha levert et perfekt opptrekk for Tyler Farrar (i midten) som tok seieren på den tredje etappen i Tour de France. Foto: Laurent Rebours, AP/ScanpixVis mer

Her jubler Thor for Farrar-seier

Hushovd leverte perfekt opptrekk og beholdt gul trøye.

REDON/OSLO (Dagbladet): Thor Hushovd gjorde en perfekt jobb som opptrekker for sin amerikanske lagkamerat Tyler Farrar på dagens tredje etappe i Tour de France.

Hushovd var førstemann inn på oppløpssiden. Like før mål slapp han fram sin gamle opptrekker Julian Dean, som ga Farrar den siste hjelpen for å sikre sin første etappeseier i Tour de France.

Dermed kunne Hushovd juble for et perfekt taktisk opplegg i det han trillet over streken som sjettemann på etappen, på plassen bak Mark Cavendish.

- Jobben i dag var å trekke opp for Farrar, og det klarte vi, sier Hushovd til Dagbladet.

- Kunne vunnet grønn trøye Samtidig sier Hushovd rett ut til TV 2 at han gjerne skulle kjørt for egne sjanser.

- Jeg har selvfølgelig lyst til å gå for den grønne trøya, for jeg tror jeg kunne vunnet den. Men jeg har innsett at jeg ikke kan det.

Hushovd sier videre at ett av målene han for Touren er oppnådd i og med at han sykler i gul trøye. Det neste målet er å vinne en etappe.

På beskjed fra TV 2s intervjuer om at han ikke trenger å være så diplomatisk, smiler Hushovd bare lurt:

- Jeg har vært for lenge i dette gamet til ikke å være det.

Skryt fra sjefen Manager Jonathan Vaughters i Garmin-Cervelo skryter av lagmoralen til Hushovd.

- Når han kjører i den gule trøya ville jeg aldri tvunget ham til å jobbe for Tyler, men han valgte det selv, sier Vaughters til TV 2.

Han sier lagfølelsen er avgjørende når flere så ambisiøse ryttere skal kjempe for felles sjanser.

- Gutta jobber så hardt for hverandre. Du kan ikke be om mer enn det. De stoler på hverandre, det er det som gjør forskjellen, sier Garmin-sjefen.

Mester-opptrekker Også Farrar var raus med rosen av Hushovd etter seieren på den amerikanske nasjonaldagen.

- Jeg har jaktet lenge på dette, å klare det på 4. juli gjør det enda bedre. Jeg kunne ikke bedt om et bedre løp. Jeg har mannen med den gule ledertrøya - som også er den regjerende verdensmesteren - til å trekke meg opp. Det kan ikke bli bedre, sier Farrar i det internasjonale TV-intervjuet.

Mark Cavendish og HTC Highroad-laget så ut til å ha kontroll på feltet til det gjensto et par kilometer. Men til slutt var det altså tretrinnsraketten Hushovd, Dean og Farrar som satt i perfekt posisjon inn på oppløpet.

- Jeg begynte ikke å spurte før det var 150 meter igjen i dag. Det er vanskelig å slå det, sier Farrar.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 13 på dagens etappe.

I klinsj med Cav Hushovd var i klinsj med Mark Cavendish like før den ene innlagte spurten omkring halvveis på etappen.

Nordmannen så ut til å presse seg inn foran briten i en sving, og Cavendish viste hva han syntes om det ved å lene seg mot «Oksen fra Grimstad» og stange ham unna.

Cavendish var førstemann i hovedfeltet på den innlagte spurten, mens Hushovd var sjuendemann i feltet.

Etter avsluttet etappe fratok juryen både Hushovd og Cavendish poengene på den innlagte spurten. Det betyr fire tapte poeng for Hushovd, ti for Cavendish.

Men allerede seks minutter tidligere hadde fem ryttere passert spurten. Gruppa som stakk fra de øvrige allerede på første kilometer, besto av nederlenderen Nicki Terpstra (Quickstep), spanske Ruben Perez Moreno (Euskaltel-Euskadi) og Jose Ivan Gutierrez (Movistar) og franskmennene Mickael Delage (FDJ) og Maxime Bouet (AG2R La Mondiale).

Bruddet ble oppskriftsmessig kjørt inn omkring en mil før mål.