Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her jubler verdens dårligste landslag for seier

Bhutan slo Sri Lanka.

 JUBELSCENER:  Ingen landslag er ranket dårligere på Fifas verdensranking enn Bhutan. I går jublet nasjonens beste menn for seier mot Sri Lanka. Foto: EPA/M.A.PUSHPA KUMARA
JUBELSCENER: Ingen landslag er ranket dårligere på Fifas verdensranking enn Bhutan. I går jublet nasjonens beste menn for seier mot Sri Lanka. Foto: EPA/M.A.PUSHPA KUMARA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bhutan er rangert som verdens svakeste landslag på FIFAs verdensranking. I årets første VM-kvalifiseringskamp ble det historisk jubel da de slo Sri Lanka 1-0.

- Det var ett av mine lykkeligste øyeblikk i livet. Det var et øyeblikk jeg har ventet på, sa matchvinner Tshering Dorji til The Guardian etter kampen.

Seieren var landets første noensinne i en VM-kvalifiseringskamp. Himalaya-landet ligger på 209.-plass på FIFA-rankingen. Ingen er svakere. Derfor var det utrolige gledesscener da de tok tre poeng i den første VM-kvalikkampen til Russland i 2018.

Før torsdagens seier sto Bhutan bokført med kun tre fattige seirer totalt. For 15 år siden tapte de hele 0-20 mot Kuwait i kvalifiseringen til Asia-mesterskapet, skriver Aftonbladet.

Etter kampen ventet det lovord fra selveste FIFA-president Sepp Blatter.

- Et fantastisk, historisk øyeblikk, skrev sveitseren på Twitter.

Like fornøyd var ikke Sri Lankas trener Nikola Kavazovic.

- Vi trodde Bhutan skulle bli enkle å slå, men ute på banen viste det seg å være helt annerledes. Men jeg er fortsatt overbevist om at vi vinner returen, sa han.

Returoppgjøret spilles i Bhutan tirsdag. Stadion i landets hovedstad Thimpu har en kapasitet på hele 25.000 tilskuere.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!