Her jubler Viking for 2. plass i Tippeligaen

Ydmyket Start i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Start - Viking 0-3 (0-3)

(Dagbladet): Sist fredag ble mange Viking-hjerter knust da det overraskende salget av stjernespilleren Yann-Erik de Lanlay (23) til Rosenborg ble offentliggjort, men i kveld fikk supporterne en kjærkommen opptur da Siddisene knuste Start 3-0.

Med seieren tar Viking steget forbi Stabæk og overtar 2. plassen i Tippeligaen, før bæringenes oppgjør mot Haugesund i morgen.

- Viking blir å regne med i medaljestriden, det er det ingen tvil om, konstaterer TV 2-kommentator Egil «Drillo» Olsen.

- Fantastisk åpning Allerede før fire minutter var spilt på Sør Arena viste Vikings Suleiman Abdullahi (18) og Vidar Nisja (28) prov på ekstreme kvaliteter. Abdullahi som tilrettelegger med et frekt hælspark som åpnet opp hele Start-forsvaret og Nisja med en utsøkt avslutning som suste opp i nettaket over hodet på Start-keeper Håkon Opdal (33).

- Målet er fint, kommer tidlig og er viktig. Det er deilig å lykkes. Jeg hadde en god følelse på at jeg skulle score i denne kampen. Det er deilig å være i gang, sier målscorer Nisja til TV 2.

 - Det var en fantastisk åpning på kampen. Angrepet var verdt inngangspengene alene, supplerte TV 2-ekspert Freddy dos Santos.

Etter sjokkåpningen kom Start bedre med i kampen, men de gulkledde fortsatte å etterlate seg enorme rom sentralt i banen. Mons Ivar Mjeldes mannskap klarte ikke finne de rette avstandene mellom lagdelene, og det utnyttet Viking gjentatte ganger.

Leken Adegbenro På Stavanger-lagets venstre side herjet nigerianske Samuel Adegbenro (19) med Start-kaptein Gudmundur Kristjánsson (26) gjennom hele førsteomgangen.

Det førte til flere store sjanser for blåtrøyene, som fikk sin andre nettkjenning etter 36 spilte minutter. Da la Start-stopper Alex De John den islandske de Lanlay-erstatteren Steinthor Thorsteinsson (29) i bakken innenfor 16-meteren, noe som ga André Danielsen muligheten fra straffemerket.

Danielsen rykket nylig opp på en 10. plass på Vikings adelskalender over spillerne med flest kamper i klubbhistorien, og den omskolerte høyrebacken brukte rutinen til å øke Vikings ledelse da han satte ballen i mål på iskaldt vis.

- Jeg syns det er en tøff avgjørelse, sa De John til TV 2, uten at Danielsen eller Viking brydde seg om det.

Ydmykelsen Bare to minutter seinere gjorde Kaiserslautern-klare Jon Dádi Bödvarsson ydmykelsen komplett. Med et silkemykt touch på et hardt Adegbenro-innlegg, skaffet han seg akkurat nok tid og plass til å krige inn Vikings tredje scoring.

Sammen med sin nigerianske lagkamerat kunne han slippe jubelen løs og feire en fantastisk prestasjon med vissheten om at laget har befestet sin posisjon i toppen av ligaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer