Her jukser de seg til ny verdensrekord på ski

Ble imponert av DBTV-video, men klarte Timo André Bakken og co. å sette ny rekord?

(Dagbladet): Mandag denne uka satte bærumsgutten Ludvig Søgnen Jensen (23) uoffisiell verdensrekord på 100 meters skisprint - da uten reaksjonstid og på lasermåling.

23-åringen var over målstreken på 11,25 sekunder.

Den offisielle verdensrekorden er det imidlertid Timo André Bakken (23) som har, etter at han knuste skikongen Petter Northug og fikk førsteplassen på 100 meters sprint på Bislett i mars med en tid på 11,82 sekunder.

Og nå slår Bakken tilbake mot Jensens nye verdensrekord.

Supersprint - i nedoverbakke I en video, lagt ut av Team Lillehammer med tittelen «Verdensrekordforsøk 100 meter sprint», gjør nemlig Bakken og lagkameratene Emil Nyeng og Eivind Bakkene et nytt rekordforsøk, som tilsynelatende går veldig bra med tider som knuser Jensens rekord.

- Vi ville slå tilbake mot Ludvig på en humoristisk måte, sier Bakken til Dagbladet.

Videoen viser hvordan Nyeng skritter opp distansen, før de gjør seg klar til dyst.

Både Nyeng og Bakkene slår tilsynelatende Jensens rekord, før slutten av filmen avslører at bærumsguttens tid likevel står trygt.

De tre gjennomfører nemlig sprinten i slak nedoverbakke, noe som forklarer de raske tidene de oppnår.

- Det var bare juks. Vi kjørte i en bakke ved slalombakken på Skeikampen. Klokka juger også - for vi gikk nok i realiteten mye raskere enn den tilsier.

Stiller gjerne til duell Nå håper Bakken at både Ludvig og andre tar videostuntet deres med humor.

Men humor til side - han stiller gjerne til duell mot bærumsgutten.

- Hadde du slått Ludvig hvis du møtte ham til sprintduell?

- Du, det vet jeg ikke. Men jeg prøver gjerne. Samtidig har det mye å gjøre med hvem av oss som har dagen og ikke. Det er jo sånn med langrenn.

- Bestemora mi kunne slått den rekorden Bakken er imidlertid ikke overrasket over at Jensen har greid å slå rekorden hans fra Bislett, selv om han understreker at dette er uten reaksjonstid.

MED GLIMT I ØYET: Nåværende verdensrekordinnehaver på 100 meter skisprint, Timo André Bakken, så seg nødt til å svare på Ludvig Søgnen Jensens uofisielle verdensrekord som han satt denne uka.
MED GLIMT I ØYET: Nåværende verdensrekordinnehaver på 100 meter skisprint, Timo André Bakken, så seg nødt til å svare på Ludvig Søgnen Jensens uofisielle verdensrekord som han satt denne uka. Vis mer

- Det er fullt mulig å slå min rekord. Da jeg gikk i fjor var det 22 plussgrader og dårlige forhold. Jeg sa i etterkant at bestemora mi kunne ha slått den rekorden, for det var en veldig dårlig tid. Bragden var jo at jeg slo alle de andre, sier han.

- Men det skulle vært gøy å testet hvor fort jeg kan gå uten reaksjonstid.

JUKS: Mot slutten av videoen avslører Bakkens trener Eivind Warlo at hele verdensrekordforsøket ble gjennomført i en slak nedoverbakke på Skeikampen.
JUKS: Mot slutten av videoen avslører Bakkens trener Eivind Warlo at hele verdensrekordforsøket ble gjennomført i en slak nedoverbakke på Skeikampen. Vis mer