Her kan du få gutte- drømmen oppfylt

Nå starter talentjakten etter Norges beste unge spillere. Slik melder du deg på.

(Dagbladet): De aller fleste fotballinteresserte har på et eller annet tidspunkt drømt om en proffkarriere, og pengene og æren det medfører.

Nå starter en global talentjakt som kan være første steget til en proffkarriere for unge spillere.

Får prøve seg The Chance er en talentkonkurranse som skal finne neste generasjons fotballstjerner.

I 50 land over hele verden, også Norge, skal speidere denne våren reise rundt på jakt etter lokale fotballtalenter.

Etter flere uttaksrunder, vil 16 av de mest talentfulle og hardarbeidende unge spillere stå igjen i slutten av konkurransen, som arrangeres av Nike.

De utvalgte spillerne får muligheten til å trene og spille med noen av verdens beste lag, blant disse Barcelona, Juventus og Manchester United.

Reiser rundt i hele Norge Kjell Sverre Hansen Wold er ambassadør for The Chance-konseptet i Norge.

Sammen med Petter Halvorsen skal han fram til slutten av april reise rundt på leting etter de største talentene Norge har å by på.

- I utgangspunktet kommer vi rundt i hele Norge. Det kommer an på hvor vi ser det finnes talenter, sier Hansen Wold til Dagbladet.

I skrivende stund er det over 13 000 påmeldte lag, så det gjelder å være kreativ for å stikke seg litt ut.

 - Send inn skrytevideoer eller -bilder av laget, så vi kan evaluere spillere. Eller inviter til en feriekamp med laget eller en løkkekamp. Du kan være medlem av et klubblag eller et futsallag, sier Hansen Wold.
  Ulike spillertyper Du må være fylt 16 år for å delta i konkurransen, men det er ingen øvre aldersgrense.

Begynner du derimot å nærme deg 25 år eller eldre, og ennå ikke fått oppfylt drømmen om proffkontrakt, er det kanskje på tide å se sannheten i øynene.

Hansen Wold ser helst etter talenter i alderen 16-19 år.

- Vi ser etter spillere som har gode fysiske egenskaper. Fart er viktig i internasjonal fotball. Atleter som greier seg én mot én. Men det kan også være en god forsvarer som alltid stopper motstanderen, sier han og utdyper:

- Det er mange spillertyper som er aktuelle, men de må ha individuelle ferdigheter. Disse ferdighetene må i tillegg brukes til lagets beste. Det er først og fremst utespillere vi ser etter.

«Precamp»  I første runde av utvelgelsen vil Hansen Wold og Halvorsen plukke ut fem spillere som går videre fra innledningen.

De skal gjennom en såkalt «precamp» i Nederland, hvor de vil konkurrere mot hverandre om finalebilletten.

- Disse fem skal gjennom fysiske tester og slike ting, og ting kommer til å gå fort. I Nederland vil de møte flere talenter fra blant annet Sverige, Danmark og Belgia. Her vil spillerne får veiledning og råd av oss underveis, sier Hansen Wold.

Én nordmann til global finale Én spiller fra Norge vil til slutt få muligheten til å bli med til Barcelona, der den globale finalen avholdes.

Her konkurrerer den norske finalisten med én eller to finalister fra hvert av de femti landene som er med i konkurransen.

Det vil variere fra land til land hvor mange finalister hver enkelt får med seg.

Guttedrømmen Spillere og trenere på toppnivå vil så være med på utvelgelsen, som vil gi 16 av de 100 finalistene en finalebillett.

Denne billetten vil sende eieren på den fantastiske turen innom flere storklubber, som vil finne sted i begynnelsen av neste år.

- Er man så god at man blir blant de 16 beste i verden, kan man ende opp med å trene med de største gutta som Messi og Rooney, og trene med a-laget til Juventus, Manchester United og Barcelona.

Jakter på et fotballhåp Konkurransen er en unik sjanse for unge spillere å vise seg for storlagenes agenter, ifølge Nikes markedssjef Cecilie Schrøder.

- Vi er et av de landene som er så heldig å få være med på denne konkurransen, ikke alle land får lov til å delta. Årsaken er at vi har et aktivt fotballmiljø, og muligheten for å finne et talent er absolutt til stede. Vi tror at vi kan finne et nytt fotballhåp, sier Schrøder til Dagbladet.

AMBASSADØR: Kjell Sverre Hansen Wold måtte selv gi opp en lovende karrieresom fotballspiller på grunn av skade. Han har blant annet vært assistent-trener for eliteserielaget Stabæk, og hovedtrener i Hønefoss i 1. divisjon. Nå trener han Kolbotn Idrettslag i toppserien for kvinner. Foto: Faktiskfilm
AMBASSADØR: Kjell Sverre Hansen Wold måtte selv gi opp en lovende karrieresom fotballspiller på grunn av skade. Han har blant annet vært assistent-trener for eliteserielaget Stabæk, og hovedtrener i Hønefoss i 1. divisjon. Nå trener han Kolbotn Idrettslag i toppserien for kvinner. Foto: Faktiskfilm Vis mer

- Det er mange talenter der ute som ikke tror de er gode nok. Men det kan gjemme seg noen skjulte talenter i mengden. Vi ønsker at så mange som mulig skal melde seg på og at de tør å vise hva de er gode for. Dette er en reel mulighet til å få en ny sjanse og bli sett, fortsetter hun.

Følg talentjakten i The Chance her på Dagbladet.no, hvor vi de neste månedene vil legge ut videoreportasjer om deltakere og deres vei mot finalen.

SPEIDER: Petter Halvorsen har vært med på å trene spillere som Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdellaoue og Birger Madsen. Foto: FILMFAKTISK
SPEIDER: Petter Halvorsen har vært med på å trene spillere som Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdellaoue og Birger Madsen. Foto: FILMFAKTISK Vis mer