Her kan du se ski-VM gratis

Nå er det lov å slå opp telt og ta turen ut til løypene. Men du må skynde deg.

SE VM GRATIS FRA LØYPEKANTEN: Det er fritt fram for å stå i alt utenom billettområdet skravert i grått. I tillegg til tilrettelagte teltplasser omkring i løypenettet, er det full mulighet for å ta med telt eller lavvo for å bosette seg andre steder i Oslo-marka under Ski-VM. Merk at det bare er enkelte dager hvor skiløpere er å se i det såkalte ytre løypenettet. Kartgrafikk: Ski-VM 2011
SE VM GRATIS FRA LØYPEKANTEN: Det er fritt fram for å stå i alt utenom billettområdet skravert i grått. I tillegg til tilrettelagte teltplasser omkring i løypenettet, er det full mulighet for å ta med telt eller lavvo for å bosette seg andre steder i Oslo-marka under Ski-VM. Merk at det bare er enkelte dager hvor skiløpere er å se i det såkalte ytre løypenettet. Kartgrafikk: Ski-VM 2011Vis mer

(Dagbladet): Marka er for alle, også under ski-VM.

Nå er riktignok den folkekjære «Gratishaugen» i Holmenkollen et avsluttet kapittel, men det finnes fortsatt rikelig med steder langs løypa i skauen hvor du kan heie Northug hjem til gull med t-banebillett, kakao, bål, flagg og pølser på termos som største utgift.

Sjekk tidspunktene Og, siden Oslo kommune har gitt VM-dispensasjon fra den såkalte todøgnsregelen, kan du ytterste fall bosette deg i telt i Nordmarka i de nesten to ukene eventyret varer.

De største entusiastene var på plass i går, da det klokken 12.00 ble lov å sette opp telt ved løypene.

- Det vil også være tilrette teltplasser med toalett og vedsalg for å unngå hugging skogen, sier informasjonssjef for ski-VM, Nina Horn Hynne, til Dagbladet.

SNØGLADE: Arrangørene av ski-VM venter at opptil 20 000 mennesker tar turen til marka for å få med seg ski-VM. Tom Jarle Melby (27) (t.v.) og  Frode Molnes (29) - medlemmer av Camp Steinalderåkeren - var blant de første til å plante flagget da det ble lov å sette opp telt i går. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SNØGLADE: Arrangørene av ski-VM venter at opptil 20 000 mennesker tar turen til marka for å få med seg ski-VM. Tom Jarle Melby (27) (t.v.) og Frode Molnes (29) - medlemmer av Camp Steinalderåkeren - var blant de første til å plante flagget da det ble lov å sette opp telt i går. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Merk at det er bare seks dager hvor løperne går gjennom det såkalte ytre løypenettet utenfor billettområdet (se faktaboks til høyre for datoer, øvelser og kart over de ulike traséene og vendepunkter).

- Og det er fritt fram for å komme i marka de dagene, men jeg håper folk orienterer seg på forhånd om når øvelsene finner sted, slik at de slipper å komme til tomme løyper, sier Horn Hynne.

Her kan du få mer informasjon omkring å se VM fra løypekanten.

Vær tidlig ute Informasjonssjefen sier de forventer at opptil 20 000 personer kan finne på å ta seg opp til den snøkledde Oslo-skogen for å heie skiløperne fram mot mål.

Det lønner seg å være tidlig ute. Førstemann til mølla-prinsippet vil være gjeldene, og det er ikke tillatt å reservere plasser.

- Det er vanskelig å spå nøyaktig på forhånd hvor mange som kommer, men det er en utrolig interesse, sier Horn Hynne.

Vil du ikke stå ute og hutre? Godt nytt: det finnes fortsatt ledige billetter til brorparten av de totalt 21 øvelsene.