Her kan du stå i 15 år, Espen...

Nils Johan Sembs keepervalg handler ikke om hvem som skal vikariere for Frode Grodås (33). Det handler om å velge landslagskeeper for de kommende - kanskje 15 - årene. Espen Baardsen (20) og Thomas Myhre (24) er nesten like unge, og nesten like talentfulle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frode Grodås ga Baardsen og Myhre en finger torsdag formiddag. Mye tilsier at de to unggutta kommer til å ta med seg mer enn noen ukers vikariat.

Keepernavnet Semb offentliggjør i ettermiddag kan utmerket godt være navnet på Norges landslagskeeper de neste 10-15 årene.

Frode Grodås er neppe klar for landslagsspill til høstens tre EM-kvalifiseringskamper. Det kan fort vise seg å være et par kamper for mange.

Sunn fornuft, tidligere landslagspraksis, og - ikke minst - kvalitetene til Espen Baardsen og Thomas Myhre, tilsier at Grodås vil få store problemer med å spille seg inn på landslaget igjen.

Den sunne fornuften handler om at Nils Johan Semb naturligvis ikke velger en 33-åring framfor to mann i starten av 20-åra, hvis de ellers står ganske likt sportslig.Tidligere landslagspraksis handler om at innsatsen på landslaget er overordnet alt annet. Semb virker riktig nok ikke like prinsippfast om Drillo på det området, men selvsagt setter han ikke ut en keeper som har gjort jobben i tre EM-kvalifiseringskamper. Og: Norske keepere gjør nesten uten unntak jobben.Kvalitetene til Baardsen og Myhre handler om ferdigheter på meget høyt nivå, tross ung alder. Baardsen har utviklet seg relativt ubemerket utenfor landets grenser, mens Myhre løftet seg et hakk etter overgangen fra Viking til Everton.

Risikofrie

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer