Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her kan gullkampen være avgjort. Men Kane er uenig i Iversens konklusjon

Først hjalp Craig Dawson Tottenham. Så ødela han alt. Da kunne Leicester slippe jubelen løs.

UTLIGNET:  Craig Dawson scoret både for Tottenham og West Bromwich. Foto: NTB Scanpix
UTLIGNET: Craig Dawson scoret både for Tottenham og West Bromwich. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tottenham - West Bromwich 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Leicesters nedsabling av Swansea i går ga i praksis ikke Tottenham noe valg: West Bromwich måtte beseires på White Hart Lane i kveld om gullhåpet skulle være reelt.

Det klarte de ikke.

West Bromwich-forsvarer Craig Dawson tok på seg hovedrollen i oppgjøret, på godt og vondt. Først satte han ballen i eget mål med magen. Så gjorde han det godt igjen ved å heade inn 1-1 et drøyt kvarter før full tid.

Dermed ble Dawson den fjerde spilleren i Premier League denne sesongen som har scoret både i eget og motstanderens nett i én og samme kamp. Akkurat det var det ingen som brydde seg om denne kvelden.

I stedet for at Leicester klandret Dawson for å hjelpe Tottenham, kan Claudio Ranieri takke 25-åringen for at Leicester tok et langt steg mot seriegull i kveld.

Kane uenig med Iversen
Med tre serierunder igjen å spille leder Leicester Premier League sju poeng foran Tottenham, som også fortvilet over at Eric Dier gikk av med skade og at Dele Alli risikerer karantene etter å ha slått Claudio Yacob.


Alli ble slaktet fra en rekke hold etter at han mistet hodet. Tidligere Tottenham-spiller Steffen Iversen tror gullkampen nå er avgjort.

- Det betyr at all spenninga om ligagullet er over, konkluderte tidligere Tottenham-spiller Steffen Iversen i TV 2s Premier League-studio.

Harry Kane er imidlertid ikke enig med sin forgjenger i Spurs-trøya.

- Det er ikke over. Vi må fortsette å kjempe, men vi er naturligvis fryktelig skuffet. Nå må vi håpe at Manchester United gjør oss en tjeneste, sier Kane.

Absurd mål Etter sju minutter viste radarparet Harry Kane og Dele Alli seg fram. Som så mange ganger før serverte Alli Tottenhams toppscorer, men denne gang skjøt Kane i stolpen.

Christian Eriksen traff også metallverket da han testet skuddfoten seks minutter senere. Danskens frispark var av høy klasse, men akkurat ikke godt nok til å ordne hjemmejubel.

Da de vakre forsøkene ikke gikk i mål, kunne Tottenham juble etter en langt mindre estetisk, men ganske mye morsommere og absurd situasjon. Eriksens frispark skapte uro i gjestenes 16-meter. Jan Vertonghen jaktet ballen med Craig Dawson hengene på som en ryggsekk.

Dawson havnet i ubalanse og landet oppå ballen, som gikk via hånda og deretter magen til Dawson og i mål. Dermed fikk Tottenham ledelsen de ønsket og kunne senke skuldrene et lite hakk.


- Det oser selvtillit av Tottenham. De tør å by på seg selv og ta ut hele registeret, sa tidligere Tottenham-spiller Steffen Iversen i pausen i TV 2s Premier League-studio.

Dawsons revansje De gulljaktende hvittrøyene fortsatte å vise god angrepsfotball etter pause. Etter 57 minutter kom stolpetreff nr. 3. Nok en gang var Eriksen servitør. Denne gang banket Erik Lamela ballen i stolpen.

Like etter holdt gjestene på å sjokkere Mauricio Pochettinos menn. Salomón Rondón var mottakeren av et meget godt innlegg, men headingen fra fire meter gikk like utenfor.

I det 73. minutt skjedde det som ikke skulle skje for Tottenham. Dawson raget høyest på et hjørnespark og stanget inn 1-1. Dermed gjorde midtstopperen det godt igjen for selvmålet og sto bak begge lags scoringer.

Tottenhams sluttspurt var ikke god nok. Det endte med 1-1 og Leicester-jubel på White Hart Lane.


Hele Norges coronakart