Her kan Thor sikre trøya

Dagbladet har bedt TV 2s Tour de France-ekspert, Johan Kaggestad, om å vurdere de 21 etappene i årets Tour de France. Og Thor Hushovds muligheter til å sikre seg den grønne poengtrøya.

Debatt: Tar Thour den grønne trøya?Fromentine- Noirmoutier-en-I\'île (19 km tempo):

En kort tempoetappe hvor det vil skille mye tidsmessig. Sammenlagtfavorittene Lance Armstrong og Jan Ulrich vil gjøre det bra, samme som Santiago Botero.

2. Challans- Les Essarts

(181,5 km):

En sprinteretappe. Her må Thor være framme. Hvis det blir mye vind her, vil CSC (Arvesens lag) prøve å sprekke feltet.

3. La Chataigneraie- Tours (212,5 km):

Nok en sprinteretappe. Fire fjerdekategori (enklest) fjell. Nye muligheter for Thor.

4. Tours- Blois

(67,5 km lagtempo):

Lagtempo, her må sammenlagtfavorittene passe på. Armstrongs Discovery er favoritter på denne etappen sammen med Phonax.

5. Chambord- Monargis

(183 km):

Mange av de små lagene vil prøve å sende ryttere i brudd, men de blir trolig kjørt inn. Ligger an til massespurt, Thor bør være med.

6. Troyes- Nancy (199 km):

Virkelig en etappe for Thor, sammen med Tom Boonen. En 3,2 kilometer lang kneik rett før mål. Erik Zabel (tysk storsprinter) vant her i 2000.

7. Lunéville- Karlsruhe

(228,5 km):

Her kommer tyskerne garantert til å prøve seg. De har ingen spurtkanoner, men Jens Voigt vil gå i brudd. Kan være en god Thor-etappe.

8. Pforzheim- Gérardmer (231,5 km):

Thor vil ryke i den siste bakken, og her vil noen av sammenlagtfavorittene melde seg på. For dem som husker det var dette etappen hvor Joseba Beloki endte stygt forslått i asfalten, mens Armstrong svingte unna og kjørte over et jorde.

9. Gérardmer- Mulhouse

(171 km):

Nå begynner alvoret. Det er 55 kilometer nedoverbakke til mål hvor feltet trolig vil samle seg, men kilometerne før det vil suge skikkelig. Eddie Merckx avgjorde her da han tok sin første sammenlagtseier. For 100 år siden kjørte man over Balon d\'Alsace - det første fjellet i Tour-historien.

10. Grenoble- Courchevel (192,5):

Her er Armstrong nødt til å markere seg. Klatrekongen Richard Virenque vant her i 1997, Marco Pantani i 2000.

11. Courchevel- Briangon

(173 km):

Den hardeste av etappene i årets Tour. Tre harde fjell, med Col de Calibier som det høyeste. En festlig etappe som TV 2 sender i sin helhet.

12. Briangon- Digne-les-Bains (187 km):

En etappe for Kurt Asle. Andrekategorifjellet på slutten vil bli avgjørende. Favorittene er ikke interesserte i å kjøre hardt, en liten gruppe som jobber godt sammen kan gå helt inn her.

13. Miramas- Montpellier (173,5 km):

En etappe for Thor. Flere brudd vil gå, og de blir trolig kjørt inn. Men det riktige bruddet kan klare å komme først til mål.

14. Agde- Ax 3 Domaines (220,5 km):

Lang og tøff etappe. Dette er like nord for der Thor bor, og akkurat nå er det veldig varmt. Carlos Sastre vant i 2003 og kjørte i mål med smokk i munnen.

15. Lézat sur Lèze- Pla d\'Adet (205,5 km):

Den virkelig store etappen i Pyreneene, og trolig den mest avgjørende i rittet. Det blir hardt hele veien fra 85 til 205 kilometer, det går opp og ned som tennene i en haikjeft. I 2001 veltet Jan Ullrich her, Lance Armstrong ventet. I år er det ti år siden Armstrongs lagkompis Fabio Casartelli omkom etter et fall her.

16. Mourenx- Pau (180,5 km):

Det vil trolig bli noe strekk i feltet fram mot Col d\'Aubisque, så vil rytterne samle seg på vei ned.

17. Pau- Revel (239,5 km):

En småkupert Kurt-etappe. De med slitne bein får det tøft her. Det går jevnt oppover i om lag 700 høydemeter, favorittene tar det rolig.

18. Albi- Mende (189 km):

En tøff og kupert etappe. I dette området (Massif Central) er det ingen fred å få! Kurt sier sjøl han har muligheter her. Jeg tror ikke han kommer over det siste fjellet fort nok. Det er bratt.

19. Issoire- Le Puy-en-Velay (153,5 km):

Dette kan være en Kurt-etappe. Også muligheter for Thor her. Han er bedre på sånne etapper enn i fjor.

20. St. Etienne- St. Etienne (55,5 km tempo, start og mål samme sted):

Ullrich vant tempoetappen her i 1997, en perfekt etappe for ham. En mann som Ivan Basso (Arvesens lagkamerat, temposvak sammenlagtkandidat) må grue seg allerede! En krevende etappe som ofte betyr at det ikke er de beste temporytterne som tar seieren. Hvis Thor kommer seg inn blant de 15 beste, vil han sikre seg verdifulle poeng før den siste etappen.

21. Corbeil-Essonnes- Paris Champs-Élysées (144 km):

To spurter underveis, Tom Boonen vant i fjor. En veldig viktig etappe for Thor, og her er det stor sjanse for at kampen om den grønne trøya blir avgjort.

1.