SKLIR I MÅL: Brenton Jones presterte å levere en målgang noe litt utenom det vanlige - skliende på asfalten. Foto: Med tillatelse fra Herald Sun Tour
SKLIR I MÅL: Brenton Jones presterte å levere en målgang noe litt utenom det vanlige - skliende på asfalten. Foto: Med tillatelse fra Herald Sun TourVis mer

Her kaprer syklisten en topplassering ved å skli i mål - på asfalten

Tidenes rareste målgang?

(procycling.no): Fredagens massespurt om seieren på den andre etappen av Herald Sun Tour ble spesiell på flere måter.

Ikke bare fordi stortalentet Caleb Ewan (20) vant et profesjonelt ritt første gang som proffsyklist i Orica GreenEdge. Den unge australske spurteren måtte nemlig tåle å dele oppmerskomhet med en landsmann som tok seg over målstreken på høyst dramtatisk vis.

- Spurtens gleder Drapac-rytter Brenton Jones mistet nemlig helt kontrollen på sykkelen rett før målstreken. 23-åringen deiset i asfalten og fortsatte over mål, skliende på siden.

Ettersom kroppen hans var i kontakt med sykkelen da han passerte linja, fullførte Jones utrolig nok på femteplass.

- Dette er slikt som skjer i sykkelritt. En av gledene ved det å være med i en spurt, kommenterte Jones om episoden, ifølge Cyclingnews.

Rapportene fra Australia sier at han har pådratt seg slagskader i brystet og at noen ribbein kan være brukket. En legesjekk skal avgjøre om Jones fortsetter rittet lørdag.

Følte press For etappevinner Ewans del ble etappen utelukkende en opptur.

- Vi ble utfordret på oppløpet, men karene på laget hadde gode bein. Vi angrep rundt den siste svingen, mens jeg kom ut i god posisjon og tok det derfra, sa Ewan om det som ble den andre seieren til Orica-GreenEdge på to dager.

Lagkamerat Cameron Meyer kom først til mål på torsdagens etappe.

- Etter at jeg ikke vant det australske mesterskapet og ikke engang fullførte Cadel Evans-rittet, følte jeg litt press i dag. Det er en slags lettelse å komme først over mål og skaffe et godt resultat, fortsatte Ewan.

Steele Von Hoff (Australias landslag) og Sam Witmitz (Budget Forklifts) fulgte på de de øvrige pallplassene.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet procycling.no.