Her kåres Sio omsider til vinner av Tour de France 2006

Floyd Landis ble dopingtatt.

(Dagbladet.no): Rundt denne artikkelen ser du to av bildene som omsider feier enhver tvil av banen hva gjelder hvem som vant sykkelrittet Tour de France i 2006.

- Endelig har vi en vinner, og det er deg, Oscar Pereiro Sio. Du vant seieren på veiene, fastslo Tour de France-direktør Christian Prudhomme under seremonien i går.

- Arrangørene har fortalt meg at denne seremonien gjør seieren offisiell. Det er nok for meg, fastslo spanske Pereiro Sio, som i utgangspunktet endte på andreplass i fjor.

Landis suspendert

Floyd Landis ble kåret til vinner og ikledt den gule ledertrøya umiddelbart etter målgang i fjor sommer, men amerikaneren ble seinere avslørt som doper (kunstig testosteron) og simpel juksemaker.

Siden da har TdF-arrangørene ventet på at et voldgiftspanel i USA skulle ferdigbehandle saken, noe de nå har gjort.

Avgjørelsen der ble at Landis har brutt med antidopingreglementet og at han derfor ikke kan kalles vinner av Tour de France.

Anker til CAS

I GULT: Og alle som følger litt med på sykkelsport vet hva det betyr: Oscar Pereiro Sio er nå å regne som vinner av Tour de France 2006. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/SCANPIX
I GULT: Og alle som følger litt med på sykkelsport vet hva det betyr: Oscar Pereiro Sio er nå å regne som vinner av Tour de France 2006. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/SCANPIX Vis mer

Sykkelrytteren er også utestengt i fra sporten i to år, men han har fortsatt en ankemulighet igjen, Idrettens voldgiftsrett i Lausanne (CAS).

På grunn av påstander om prosedyrefeil ved laboratoriet som analyserte dopingprøven hans, har Landis nå bestemt seg for å anke til høyeste hold.

Men for Tour de Frances arrangører har altså ventetida vart lenge nok.

Her kåres Sio omsider til vinner av Tour de France 2006
NUMMER 1: Denne pallen etterlater liten tvil om hvem Christian Prudhomme (t.v.) og de andre Tour de France-arrangørene mener vant sykkelrittet i fjor: Oscar Pereiro Sio, ikke Floyd Landis.
I FJOR: Floyd Landis (t.h.) jubler i den gule ledertrøya foran Triumfbuen i Paris, mens Oscar Pereiro Sio trøster seg med barnet sitt.