Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her kastes de flere meter av den nye katamaranen

Kantret i bølgene i San Francisco.

VUPS: Det gikk til alt hell ganske bra da Oracles Racing AC45-båt kantret i San Francisco Bay.Foto: SCANPIX/REUTERS/Beck Diefenbach
VUPS: Det gikk til alt hell ganske bra da Oracles Racing AC45-båt kantret i San Francisco Bay.Foto: SCANPIX/REUTERS/Beck Diefenbach Vis mer

(Dagbladet): Forberedelsene til regattaen America's Cup i San Francisco-bukta ble smådramatisk for Russell Coutts og hans mannskap da katamaranen av type Oracle Racing AC45 kantret i vinden i går.

Under startmanøveren tok en bølge tak i fartøyet, og kastet flere av seilerne overbord.

Shannon Falcone ble kastet gjennom det ene seilet, og en av de andre på båten ble kastet flere meter ut i vannet. Falcone ble sendt til sykehus for røntgen.

Foto: SCANPIX/REUTERS/Beck Diefenbach
Foto: SCANPIX/REUTERS/Beck Diefenbach Vis mer

AC45-katamaranen er ifølge AFP en ny type, og er ett av tiltakene regattaen mer tv-vennlig.

- De er veldig krevende, men også veldig spennende. Det er en total forandring. Spør du folk om America's Cup, tenker de fort på en gjeng som sitter på kanten av en tung yacht, som kjører rolig rundt løypa, sier James Spithill, en av de andre kapteinene.

- Disse båtene er den rake motsetningen av det. Alle bruker hjelm, og det er det en grunn til. Det er en stor risiko, sier Spithill.

Foto: SCANPIX/REUTERS/Beck Diefenbach
Foto: SCANPIX/REUTERS/Beck Diefenbach Vis mer