DØDE AV SKADENE: Emanuel Balbo ble kastet fra tribunen etter en konfrontasjon blant Belgrano-supporterne. To dager senere døde han av skadene. Foto: NTB Scanpix/AP/Alvaro Martin Corral<div><br></div>
DØDE AV SKADENE: Emanuel Balbo ble kastet fra tribunen etter en konfrontasjon blant Belgrano-supporterne. To dager senere døde han av skadene. Foto: NTB Scanpix/AP/Alvaro Martin Corral

Vis mer

Fotballvold:

Her kastes han i døden av sine medsupportere

Tragedie på tribunen i argentinsk fotball.

(Dagbladet): Tragiske scener utspilte seg på tribunen på Mario Kempes Stadion i Cordoba i helgen, da en fotballsupporter ble kastet fra en avsats. Mandag døde han av skadene.

Emanuel Balbo (22) falt fem meter på Belgranos hjemmebane og pådro seg alvorlige hodeskader. Etter to dager på sykehus omkom han.

Kranglet om brorens død

Ifølge Telegraph hadde 22-åringen kranglet med en medsupporter han anklaget for å ha forårsaket brorens død i trafikken i 2012.

Vitner forteller at denne mannen svarte med å rope at Emanuel Balbo var fan av motstanderen Talleres - i forkledning - noe som fikk andre supportere til å angripe 22-åringen. Balbo rømte ned trappene, før han ble dyttet over kanten.

Det argentinske fotballforbundet AFA har bedt om at de ansvarlige for det de kaller «et ufattelig angrep» blir stilt til ansvar for drapet, og har uttrykt sorg via sin Twitter-konto.

Politimester Jorge Gomez sier ifølge Telegraph at to personer ble arrestert søndag, og at to til ble pågrepet mandag.

- Drepte min sønn

Mannen Emanuel Balbo kranglet med på tribunen er navngitt i argentinske og spanske medier, og det er Balbos far som har fortalt om den mulige bakgrunnen.

- For fire år siden drepte de sønnen min. På tribunen møtte min andre sønn en av de som tok livet hans, sier faren, ifølge Marca, gjengitt av Expressen.

- Denne mannen startet et slagsmål med alle vennene sine som han hadde der. De angrep min sønn, og skrek til alle sine venner: Kast ham over, han er Talleres-supporter.

De skyldige risikerer ifølge Expressen opp til 34 år i fengsel.

NGO-en Let's Save Football sier ifølge Telegraph at mer enn 40 mennesker er drept i fotballrelatert vold i Argentina siden 2013.