Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her kjemper de mot klokka for å redde livet til Michael Schumacher

- Traff tre steiner med hodet først.

HER GIKK DET GALT: Medisinsk personale var raskt på pletten for å få Michael Schumacher fraktet til sykehus etter ulykken søndag. Foto: The Sun/Bulls Press
HER GIKK DET GALT: Medisinsk personale var raskt på pletten for å få Michael Schumacher fraktet til sykehus etter ulykken søndag. Foto: The Sun/Bulls Press Vis mer

(Dagbladet): Dette er altså stedet hvor Michael Schumacher var ute for den stygge ulykken på søndag.

Et helikopter landet bare noen meter fra der fallet skjedde for å frakte tyskeren til sykehuset.

Steinene Formel 1-stjernen slo hodet mot ser ut til å være dekket av snø som falt kvelden i forveien, og det var derfor vanskelig å se hvor ulendt terrenget egentlig var.

Den engelske avisen The Sun skriver at tyskeren først traff én stein før han ble kastet opp i luften og traff tre andre steiner med hodet først. Hjelmen han hadde på seg skal ha blitt delt i to av det kraftige sammenstøtet.

Medisinsk personale på stedet skal også ha rapportert om mye blod.

Ikke optimister Tidligere i formiddag uttale Schumachers manager Sabine Kehm seg om natten utvikling, og sa at tilstanden til 44-åringen fortsatt er kritisk, men stabil.

- Jeg vil ikke si at legene er veldig optimistiske. Jeg mener de har gjort det veldig klart at de ikke er optimistiske, sier Kehm til Euronews.

44-åringen har fått fjernet blodansamlinger for å redusere trykket i hodeskallen. Ifølge legen Gerard Saillant må den tyske motorsportlegenden gjennom flere operasjoner i hodet.

- Disse blodansamlingene må holdes i sjakk. Vi må sjekke dem hver time, sier Saillant.

Hilsener Flere kjente idrettsutøvere har sendt hilsener til motorsportlegenden.

- Vi ønsker alle god helse, kjærlighet og et vellykket nytt år.

Våre tanker og bønner går til Schumi og hans familie, skrev tennislegenden Boris Becker på Twitter.

- Vi tenker alle på deg, het det i en melding fra Schumachers tidligere F1-lag Ferrari.

- Bli bra igjen, skrev det amerikanske motorsportikonet Mario Andretti på Twitter

«Prest» Det har vært ville tilstander rundt superstjernens sykeleie i Grenoble de siste dagene, og i går var det noen som tok det altfor langt.

Kehm opplyste om at en journalist hadde kledd seg ut som prest for å slippe inn på Schumachers rom, men at han ble stoppet.

- Det har vært flere interessante hendelser her på sykehuset. Visstnok var det en person utkledd som prest som prøvde å komme nær Michael. Jeg ber alle om å la legene arbeide og la familien være i fred sammen med Michael, sa hun.

På spørsmål om vedkommende var journalist, svarte hun «det er det jeg har fått høre».

- Vi har merket oss at folk prøver å komme seg lenger enn til presserommet her ved sykehuset, og etter min oppfatning er det motbydelig, sa hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media