(Dagbladet): Hvem skal tenne OL-ilden? Det var åpningsseremoniens best bevarte hemmelighet.
Tipsene var mange, men ingen gikk inn.
David Beckham kjørte ilden til stadion på James Bond-vis, med en heftig speedbåt på Themsen.
Må flytte OL-ilden Roerlegenden sir Steve Redgrave overtok flammen på utsiden av stadion, og løp inn til øredøvende jubel. Der ventet sju unge, britiske idrettsutøvere, som løp en runde inne på olympiastadion i London. De tente deretter hver sin fakkel, og sørget for at disse sju faklene spredde seg 204 fakler som sto i ring - en for hver deltakernasjon.

Faklene reiste seg, og dannet en samlet gigantfakkel. Samtidig ble det utløst et enormt fyrverkeri i hele olympiaparken.
Da ilden var tent kom sir Paul McCartney på scenen. The Beatles-legenden dro i gang «Hey Jude», og fikk som ventet med seg publikum på allsang.
Men den olympiske flammen kan ikke bli stående der den er nå, i så fall vil den stå midt i veien for Andreas Thorkildsens spydkast seinere i lekene. Den ble nemlig reist midt på banen.

Klokka 01.45 norsk tid, rett etter McCartneys framføring av Beatles-klassikeren, var seremonien over. Først i løpet av lørdagen får vi se hvor ilden har tatt veien.
Få norske utøvere Padleren Mira Verås Larsen var Norges flaggbærer under åpningsseremonien. Den norske troppen var tynn, siden flere av utøverne skal i aksjon allerede i dag.
Storbritannia var siste nasjon ut, og troppen ble ledsaget inn på stadion av David Bowies «Heroes».
Tilskuerne hadde før dette sett dronning Elizabeth II bli hentet av James Bond-skuespiller Daniel Craig på slottet, før hun på liksom - altså en stuntperson - fallskjermhoppet ut av et helikopter over stadion.
«Trainspotting»-regissør Danny Boyle hadde regien av åpningsseremonien, og de innledende temaene var alt fra britenes industrielle utvikling til deres kulturhistorie.
