Her kjører Beckham OL-ilden til stadion. Nå må den flyttes

Den olympiske flammen er tent, men du gjetter neppe hvem som gjorde det.

007 BECKHAM: David Beckham kjørte OL-ilden til stadion med en frekk speedbåt, i beste James Bond-stil. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / NTB SCANPIX
007 BECKHAM: David Beckham kjørte OL-ilden til stadion med en frekk speedbåt, i beste James Bond-stil. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvem skal tenne OL-ilden? Det var åpningsseremoniens best bevarte hemmelighet.

Tipsene var mange, men ingen gikk inn.

David Beckham kjørte ilden til stadion på James Bond-vis, med en heftig speedbåt på Themsen.

Må flytte OL-ilden Roerlegenden sir Steve Redgrave overtok flammen på utsiden av stadion, og løp inn til øredøvende jubel. Der ventet sju unge, britiske idrettsutøvere, som løp en runde inne på olympiastadion i London. De tente deretter hver sin fakkel, og sørget for at disse sju faklene spredde seg 204 fakler som sto i ring - en for hver deltakernasjon.

Faklene reiste seg, og dannet en samlet gigantfakkel. Samtidig ble det utløst et enormt fyrverkeri i hele olympiaparken.

Da ilden var tent kom sir Paul McCartney på scenen. The Beatles-legenden dro i gang «Hey Jude», og fikk som ventet med seg publikum på allsang.

Men den olympiske flammen kan ikke bli stående der den er nå, i så fall vil den stå midt i veien for Andreas Thorkildsens spydkast seinere i lekene. Den ble nemlig reist midt på banen.

Klokka 01.45 norsk tid, rett etter McCartneys framføring av Beatles-klassikeren, var seremonien over. Først i løpet av lørdagen får vi se hvor ilden har tatt veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer