<strong>STYGT FALL:</strong> Klaus Kröll ble liggende i nettet i en halvtime etter dette fallet. Foto: REUTERS/Denis balibouse/NTB scanpix
STYGT FALL: Klaus Kröll ble liggende i nettet i en halvtime etter dette fallet. Foto: REUTERS/Denis balibouse/NTB scanpix Vis mer

Her kjører Klaus Kröll rett inn i sikkerhetsnettet

Ble fraktet ut av løypa i helikoptet før super-G-rennet ble avlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal vant utforcupen uten å sette utfor da gårsdagens renn ble avlyst på grunn av tåke. Verdenscupfinalen ble utsatt flere ganger før det ble besluttet at det ikke skulle avvikles. I dag ble super G-rennet også avlyst på grunn av dårlige værforhold.

Det var mye vind på toppen som gjorde at rennet i Lenzerheide som egentlig skulle starte klokken 9.30 ble utsatt i tre timer. Det var lenge usikkert om også dette rennet ville bli avlyst, men til slutt lot arrangøren utøverne sette utfor.

Gauthier De Tessieres fikk starte rennet, men da franskmannen kom i mål ble det en ny pause. Etter en snau halvtime ble det sendt ut en prøveløper for å undersøke forholdene, og like etterpå fortsatte rennet.

Klaus Kröll hadde startnummer ti, og østerrikeren falt stygt. Han kjørte rett i sikkerhetsnettet og ble liggende i nettet i en halv time etter fallet. Senere ble han fraktet ut av løypa på båre ved hjelp av helikopter.

Etterpå besluttet arrangøren å avlyse rennet på grunn av været.

Kampen over Aksel Lund Svindal ønsket å ta innpå Marcel Hirscher i verdenscupen totalt. Det skilte 149 poeng mellom de to før dagens renn. Det at han ikke fikk kjøre utforrennet i går ødela nok nordmannens muligheter til å kapre verdenscupen sammenlagt.

- Kampen om totalseieren er nok over, dessverre, men slik er det. Hirscher har kjørt veldig bra hele sesongen og fortjener å vinne, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Aksel Lund Svindal var eneste nordmann som var i aksjon. Det gjenstår to renn i verdenscupen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer