SELVIRONI: Gjennom uka som var har Mo fått kameratslig mobbing fra lagkameratene, som har snudd ryggen til for å beskytte seg hver gang 26-åringen har kommet på trening, i kjølvannet av 26-årings raseriutbrudd sist helg. Mot Brann harselerte han med seg selv etter å ha blitt byttet ut snaue 20 minutter før slutt. Foto: TV 2 Sumo
SELVIRONI: Gjennom uka som var har Mo fått kameratslig mobbing fra lagkameratene, som har snudd ryggen til for å beskytte seg hver gang 26-åringen har kommet på trening, i kjølvannet av 26-årings raseriutbrudd sist helg. Mot Brann harselerte han med seg selv etter å ha blitt byttet ut snaue 20 minutter før slutt. Foto: TV 2 SumoVis mer

Her «klikker» det for Sarpsborg-Mo igjen

Parodierte eget raserianfall mot Brann.

Brann - Sarpsborg 1-0

(Dagbladet): Mohammed Ahamed var fly forbannet da han ble byttet ut mot Tromsø sist helg, og pælmet en kartong YT inn i innbytterboksen.

Trenerapparatet grep ham umiddelbart i armen og kastet ham vekk fra benken. Etter kampslutt fikk vi se en blid Mo med klut og vaskebøtte for å rydde opp i sitt eget søl.

På Brann Stadion i går ble 26-åringen tatt av banen snaue 20 minutter før slutt. Akkurat som sist sto en Sarpsborg 08-leder klar med restitusjonsdrikken på sidelinja, men nå slapp de som satt på benken å bli tilgriset av brun væske.

I stedet harselerte Mo med sin egen oppførsel fra helga i forveien, da han lot som han mistet besinnelsen på ny og gjentok kastebevegelsen fra sist - med den vesentlige forskjellen at YT-drikken ble værende igjen i hånda.

Mye garderobefleiping
På Sarpsborg-benken responderte man med brede glis. Trener Roar Johansen, som serverte en saftig skjennepreken sist, sto med åpne armer denne gang.

- Det viser at vi har en gutt som er helt i vater. Han hadde et øyeblikks blackout sist helg, og tok konsekvensen og straffen av det. Når vi ser hvordan han kan spøke og harselere med det, viser det at vi som klubb har håndtert dette helt riktig, sier Johansen til Dagbladet.

Gjennom hele uka som vært, har Mo måttet tåle mye kameratslig fleiping om raseriutbruddet i Tromsø-kampen. På plassen hans i garderoben har det vært stablet opp med restitusjonsdrikke, og lagkameratene har snudd ryggen til for å beskytte seg når han har dukket opp.

- Det var mye latter forrige uke. Og vi satte veldig pris på gesten hans i går, jeg er ikke overrasket over at han tar det med et smil om munne. Mo er en voksen gutt som virkelig har skjønt at han dummet seg ut, og er stor nok til å fleipe med det etter å ha vært i riksmedia i flere dager, sier Johansen.

Har ikke vunnet siden mai
Sarpsborg 08 tapte i går også, slik de har hatt for vane nesten hver helg siden mai. Dermed ble også nedrykket som i praksis har vært klart en stund nå forseglet en gang for alle.

Etter å ha vunnet fire av de åtte første kampene, har ikke Tippeliga-debutanten vunnet en eneste gang siden 19. mai. De neste 19 kampene har gitt 15 tap og fire uavgjort.

- Hva var det som skjedde etter den gode sesongstarten?

- Det er en sammensatt greie. Vi startet utrolig bra, det er mulig de andre lagene ikke tok oss helt på alvor. Vi struttet av selvtillit, vi visste at vi var gode. Men etter et par, tre tap snek det seg inn en greie, «søren, at det ikke skal gå an å få betalt». Selvtilliten ble gradvis dårligere, samtidig som vi fikk mange skader på sentrale spillere. Vi har en liten stall som gjør at vi ikke kan sjonglere så mye, og et særdeles oppegående styre som i sommer sa at vi ikke kunne bruke penger vi ikke har. Og dermed ikke kjøpe oss til fant for å redde plassen, sier Johansen.

Til tross for manglende resultater har Sarpsborg 08 fått en hel del ros for å spille positiv fotball, senest i går. Etter kampen skrev Branns Fredrik Haugen følgende på Twitter:

«Sarpsborg vinner kanskje ikke mange kamper, men liker fotballen de spiller!»

Johansen sier de har pratet om å legge om stilen i håp om å sanke poeng, men at de konkluderte med at det ville være å gjøre seg selv en bjørnetjeneste.

- Vi har selvfølgelig vurdert å legge om stilen, tette igjen bak og håpe på et kontringsmål. Men vi bestemte oss tidlig for at vi skulle holde på tråden vi har, om vi skal fortsette å utvikle oss. Om vi hadde tatt en avstikker til høyre, hva skulle vi gjort i januar? Plutselig gått til venstre igjen, eller fortsatt rett fram? Det ville ikke blitt kontinuitet i det vi begynte med for to og et halvt år siden. Vi ønsker å være gode nok for Tippeligaen med vår måte å spille på. Hvis ikke, javel, får vi ta et år i Adeccoligaen. Det er mange i Fotball-Norge som har gitt oss lykkeønskninger og gode tilbakemeldinger, og som sier de inderlig håper at vi kommer fort tilbake. Det virker som mange har satt pris på å ha oss i Tippeligaen, kanskje fordi vi har vært en fargeklatt, sier Johansen.