(H)JULING: Marcel Kittel lot det gå utover sykkelen da han veltet på den andre etappen av Tirreno-Adriatico. Foto: Skjermdump fra Eurosport
(H)JULING: Marcel Kittel lot det gå utover sykkelen da han veltet på den andre etappen av Tirreno-Adriatico. Foto: Skjermdump fra EurosportVis mer

Her klikker det for sykkelstjernen

Kittel kastet sykkelen i asfalten etter velt.

(Procycling.no): Marcel Kittel kom til Tirreno-Adriatico med et klart mål. Han skulle vise at han var verdens beste spurter.

Den første muligheten til å vise akkurat det skulle egentlig komme på den andre etappen av rittet som startet med lagtempo i går.

Etappen var designet for spurterne, og etter at bruddet var hentet inn, tydet alt på at sykkelfansen skulle få duellen de hadde ventet på.

Velt i rundkjøring Mark Cavendish, André Greipel og Marcel Kittel skulle for første gang siden fjorårets Tour de France kjempe side om side. Forrige endte det med at Kittel brøt Cavs seiersrekke på Champs-Élysées.

Slik skulle det ikke gå i dag. Med omtrent 2,5 kilometer igjen til mål, ble tyske Kittel innblandet i en velt på vei inn i en rundkjøring. Dermed var dagen ødelagt for 25-åringen.

Kittel lot frustrasjonen gå utover sin Giant-sykkel. Spurtstjernen hevet sykkelen over hodet før han kastet den i bakken. Tyskeren la seg deretter tydelig irritert ned på gresset.

- Jeg er veldig lei meg for at jeg kastet min elskede Giant Propel på bakken. Jeg elsker den fortsatt! Vi har bare et intenst forhold, skrev Kittel på Twitter etter at han hadde fått roet seg ned.

Cav leder  Etappen ble meget overraskende vunnet av italienske Matteo Pelucchi, som snek seg forbi Arnaud Demaré og André Greipel på de siste meterne.

Mark Cavendish klarte ikke å hevde seg i spurten, men leder fortsatt rittet sammendraget.

PS: Eurosport sender Tirreno-Adriatico. Morgendagens sending starter klokken 14.30.

• Denne artikkelen er skrevet av sykkelnettstedet procycling.no.