Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her klikker Kristoffersen etter seier: - Hvem er kongen? Kyss meg bak

Henrik Kristoffersen tok helt av etter han slo erkerivalen i «løvens hule».

TOK HELT AV: Det er tydelig at det betydde mye for Henrik Kristoffersen å slå tilbake etter han kjørte ut i Kitzbühel. Han tok helt av i målområdet. Foto: NTB Scanpix
TOK HELT AV: Det er tydelig at det betydde mye for Henrik Kristoffersen å slå tilbake etter han kjørte ut i Kitzbühel. Han tok helt av i målområdet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen fikk en nedtur i Kitzbühel da han kjørte ut for første gang på laaang tid.

Med det ga han erkerivalen Marcel Hirscher en gavepakke i sammendraget i slalåmcupen.

Før dagens renn i Schladming hadde østerrikeren en ledelse på 80 poeng.

Kanontider

I dag var det derfor en revansjelysten nordmann som var gira på å slå tilbake.

Og førsteomgangen luktet det svidd av. Kristoffersen slo til med en forrykende run, og ledet med halvsekundet til nettopp Hirscher. Bak fulgte Alexander Khoroshilov.

Hirscher leverte en ny kanonomgang - og ledet med halvsekundet på russeren før Kristoffersen skulle avgjøre alt.

Nordmannen har aldri tapt når han står alene igjen på toppen i et slalåmrenn - og det gjorde han ikke i dag heller.

Kristoffersen hadde røde tall nedover løypa, men etter en forrykende avslutning var han ni hundredeler foran Hirscher i mål.

Tok av

Og da tok 22-åringen av. I seiersrus og med adrenalinet pumpene serverte han en melding mens han slo seg på brystkassa flere ganger:

- Hvem er kongen? Hææ? Come on. Kyss meg bak, ass.

Han hadde satt erkerivalen på plass i hans egen lekegrind. Da er det lov å ta av.

Overfor arrangøren sier Kristoffersen:

- Jeg følte ikke at det var rytmisk på toppen. Men da jeg så at broa (målområdet som lyser journ.anm.) ble rød så skjønte jeg at at jeg var bak Hirscher. Derfor tenkte jeg «fuck it, let's go».

Til NRK sier han:

- Det var spesielt i dag. jeg sa Kitzbühel ikke brydde meg, men det gjorde det. Det er sykt mye folk her og sykt god stemning. Det er ellevilt.

- Godt for selvtilliten

Leif Kristian Haugen lå på en 15.-plass etter første omgang, men så grønne tall i mål og kjørte seg opp til en 11.-plass.

- Dette er godt for selvtilliten inn mot VM, meldte NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

Sebastian Foss Solevåg leverte en andreomgang på det jevne, og ble nummer 17. Jonathan Nordbotten leverte en god start, men diger feil halvveis i løpet spolerte dagen for 27-åringen. Han ble nummer 21.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling