Her knekker fotballtoppene sammen i latter

Gruppe A ble latterlig traust - mens Danmark havnet i «Dødens gruppe».

STJERNEFATTIG GRUPPE: Da Marco van Basten trakk Russland som det siste laget i gruppe A, svarte fotballtoppene i salen med gapskratt. Foto: 
AFP PHOTO/FRANCK FIFE
STJERNEFATTIG GRUPPE: Da Marco van Basten trakk Russland som det siste laget i gruppe A, svarte fotballtoppene i salen med gapskratt. Foto: AFP PHOTO/FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danmark og Portugal tok seg til EM på bekostning av Norge.

Men våre overmenn får det knalltøft med å ta seg videre fra gruppespillet under neste års mesterskap i Polen og Ukraina - begge havnet nemlig i den udiskutable «dødens gruppe» da trekningen fant sted i Kiev i kveld.

Nederland og Tyskland utgjør nemlig de to andre plassene i gruppe B, og som fotballelsker er det selvsagt en sammensetning å få vann i munnen av.

- Fin gruppe... tøff, men morsomme kamper, skriver Nederlands playmaker Wesley Sneijder på Twitter.

Danmarks landslagssjef Morten Olsen uttalte før trekningen at han helst ville unngå Spania, Nederland og Tyskland. I stedet endte han opp med to av tre «verstinger»...

TYSKLAND BEST SIST: Tyskland og Mesut Özil knuste Nederland 3-0 i en treningskamp 15. november. Her setter Real Madrid-spilleren inn 3-0-målet. Neste sommer møtes de i gruppespillet. Foto: EPA/MARCUS BRANDT
TYSKLAND BEST SIST: Tyskland og Mesut Özil knuste Nederland 3-0 i en treningskamp 15. november. Her setter Real Madrid-spilleren inn 3-0-målet. Neste sommer møtes de i gruppespillet. Foto: EPA/MARCUS BRANDT Vis mer

- Vi er selvfølgelig outsidere på alle mulige måter, men la oss håpe at vi kan avgjøre det i den siste kampen mot Tyskland, sier han ifølge sporten.dk.

Kontrasten til gruppe A kunne knapt være større. Riktignok kan ingen lag på dette nivået sies å være kasteballer, men det er nok den eneste gruppa som papiret ikke inneholder en vinnerkandidat.

Hele salen brøt ut i latter da Russland kom opp som det siste laget, fra seedingnivå to, og dermed utgjør en firer med Polen, Tsjekkia og Hellas.

England fikk en overkommelig, men tøff gruppe D med Ukraina, Frankrike og Sverige.

- God trekning. Hard gruppe, men som jeg sa må man slå de beste for å gå helt til topps! Det blir litt ordkrig i Arsenal også, med de franske gutta, twitrer Jack Wilshere.

DEPPET: Peter Schmeichel var ikke overraskende misfornøyd med gruppa Danmark havnet i. Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO
DEPPET: Peter Schmeichel var ikke overraskende misfornøyd med gruppa Danmark havnet i. Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO Vis mer

Også svenskene er tålelig godt fornøyd med utfallet av trekningen i Kiev.

- Spontant føles dette helt OK. Gruppe A var den som alle ville ha, og gruppe B var marerittet. Gruppe C var helt OK, men den er heller ikke veldig vanskelig, sier høyreback Mikael Lustig til Expressen.

Den fjerde og siste gruppe består av Spania, Irland, Kroatia og Italia.

PS! Åpningskampen vil bli spilt mellom Polen og Hellas.

Dette er gruppene i fotball-EM i Polen og Ukraina i 2012:

Gruppe A:
Polen, Hellas, Russland, Tsjekkia.
Gruppe B:
Nederland, Danmark, Tyskland, Portugal.
Gruppe C:
Spania, Italia, Irland, Kroatia.
Gruppe D:
Ukraina, Sverige, Frankrike, England.
Fotball-EM spilles fra 8. juni til 1. juli 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer