Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her knekker Stöckl sammen etter gullet

- Dette er større enn alt annet.

TÅRER: Alexander Stöckl måtte bruke tid på å hente seg inn da han svarte på spørsmål fra pressen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
TÅRER: Alexander Stöckl måtte bruke tid på å hente seg inn da han svarte på spørsmål fra pressen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Norge tok OL-gull, Tyskland sølv og Polen bronse.

Da trener Alexander Stöckl skulle snakke med pressen etterpå, tok følelsene overhånd. Han stoppet opp, klarte ikke å svare på spørsmål - og brukte lang tid på å tørke vekk tårer fra ansiktet.

- Dette er større enn alt annet vi har vunnet, sier han.

Etter første omgang så det ut til å bli thriller til siste slutt. Men hoppet til Daniel-André Tande på 140,5 meter i andre omgang satte standarden. Til slutt tok Norge en komfortabel seier - det første OL-gullet i lagkonkurransen noen gang.

Etterpå kom Stöckl ned på sletta fra trenertribunen.

- Beskriv følelsene dine?

- Fram og tilbake, opp og ned - og helt ferdig. Rett etterpå måtte jeg sette meg ned. Jeg måtte bare la alt gå gjennom hodet, oppleve hva som hadde skjedd. Det er umulig å beskrive når du har jobbet så lenge for å oppnå en drøm. Du er veldig usikker på om du får det til.

Stöckl fortsetter:

- Vi har fantastiske utøvere og et fantastisk støtteapparat. Alle har jobbet i fellesskap med noe som er større enn oss selv. Det er å ta medalje. Det betyr alt.

Med gullet i lagkonkurransen har Norge lagt bak seg tidenes OL i hoppbakken. Fangsten ble to gull, ett sølv og to bronse. Mye av æren for suksessen får Stöckl. Men han vil ikke blåse opp sitt eget navn.

- Jeg er bare den som vinker med flagget. Da jeg begynte, prøvde jeg å komme med min kompetanse. La folk rundt meg vokse.

- Hvordan skal dere feire dette?

- I kveld blir det en skikkelig fest. I kveld blir det fylla, sier Stöckl og smiler, vel viten om at OL er over for hopperne

- Det er en spesiell situasjon. Gull er en guttedrøm, sier Robert Johansson.

Daniel-André Tande hyller laget:

- Dette er det beste landslaget som finnes i hele verden. Vi har en ekstremt bra kjemi i laget. Vi har det jævlig fett når vi reiser rundt. Vi holder på med det vi elsker.

Også Forfang var glad:

- Helt enormt! Dette var det vi sa før sesongen at skulle være det store målet vårt. Det var et hårete mål tatt i betraktning at vi aldri har fått det til før, sier han.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling