RETT MANN PÅ RETT STED: Wayne Rooney forhindret ekstraomganger og sendte Manchester United til Wembley da han headet ballen forbi Shay Given ett minutt på overtid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
RETT MANN PÅ RETT STED: Wayne Rooney forhindret ekstraomganger og sendte Manchester United til Wembley da han headet ballen forbi Shay Given ett minutt på overtid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Her knuser Rooney Citys Wembley-drøm

Sendte United til ligacupfinale på overtid.

||| (Dagbladet): Manchester United - Manchester City 3-1 (4-3 sammenlagt).

Lystavlene i hjørnene på mektige North Stand på Old Trafford viste 91 minutter og åtte sekunder da Wayne Rooney knuste Manchester Citys drøm om et gjensyn med Wembley.

Med et hodestøt fra fem meter sikret spisstalismanen Manchester United den nødvendige målforskjellen som skulle til for å bli Aston Villas motstander på nasjonalarenaen 28. februar.

- Jeg vet at jeg vil komme til sjanser med de ballene jeg får å jobbe med, og heldigvis tok jeg vare på den muligheten på overtid, sier Rooney til Sky Sports.

Det kunne og burde imidlertid vært avgjort før i det andre av tre annonserte tilleggsminutter.

Scholes og Carrick sikret tomålsledelseEtter en hendelsesfattig første omgang, tok returoppgjøret mellom Manchester-rivalene seg opp mot klassikernivået fra byderbyet i september.

Micah Richards slo an tonen da Edwin van der Sar ble satt på en manndomsprøve i form av et knallhardt langskudd - egnet til å overliste mang en keeper - knapt minuttet etter pause.

Citys skjøre ettmålsledelse fra forrige ukes møte var utlignet etter 52 minutter da veteranen Paul Scholes dukket opp i returrommet han har hatt for vane å dukke opp i de siste 15 årene.

HØYTFLYGENDE: Manchester United var høyt oppe da Michael Carrick la på til 2-0 etter 71 minutter.Foto: SCANPIX/EPA/Magi HarounLTD
HØYTFLYGENDE: Manchester United var høyt oppe da Michael Carrick la på til 2-0 etter 71 minutter.Foto: SCANPIX/EPA/Magi HarounLTD Vis mer

Med en kontrollert avslutning bredsidet han ballen forbi Shay Given, og United var i føringen.

Skulle de unngå ekstraomganger, måtte de imidlertid sikre seg en tomålsledelse før 90 minutter pluss tillegg var unnagjort, noe de også skulle få da Michael Carrick ekspederte kula i nettet fra skrått hold.

Tevez slo tilbakePå det tidspunktet virket City slitne og lettere resignerte, men de skulle slå tilbake ut av ingenting anført av en gammel kjenning.

UTLIGNET FORSPRANGET; Paul Scholes har ligget og lurt i returrommet utenfor motstandernes felt i 15 år. Det var derfor langt fra første gang at han var rett mann på rett tid da ballen ble lagt til rette for ham på 17 meter. Med et velplassert skudd utlignet han Citys forsprang fra det første møtet mellom lagene sist tirsdag.Foto: SCANPIX/REUTERS/PhiL Noble
UTLIGNET FORSPRANGET; Paul Scholes har ligget og lurt i returrommet utenfor motstandernes felt i 15 år. Det var derfor langt fra første gang at han var rett mann på rett tid da ballen ble lagt til rette for ham på 17 meter. Med et velplassert skudd utlignet han Citys forsprang fra det første møtet mellom lagene sist tirsdag.Foto: SCANPIX/REUTERS/PhiL Noble Vis mer

Rio Ferdinand mistet et øyeblikk oversikten over hvor Carlos Tevez befant seg, og var for seint ute til å rette opp egen feil da argentineren fikk leggen på Craig Bellamys framspill og styrte det inn bak Edwin van der Sar på ishockeyvis.

Like i forveien hadde Wayne Rooney snublet en kjempemulighet utenfor fra kort hold, mens Michael Carrick var nær ved å bli tomålsscorer like etter reduseringsmålet da han styrte en tilsynelatende enkel avslutning til side for lengste stolpe.

Umarkert RooneyMen som i september, hadde United evnen til å avgjøre på overtid.

SOM TROLL I ESKE: Carlos Tevez reduserte for City med leggen ut av ingenting.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
SOM TROLL I ESKE: Carlos Tevez reduserte for City med leggen ut av ingenting.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Darren Fletcher scoret to ganger med hodet den gangen, og kunne gjort det en tredje gang mot Shay Given, men City-keeperen avverget mesterlig til hjørnespark.

Det endte i en kort variant, som etter en uheldig inngripen av Carlos Tevez, havnet i beina på Ryan Giggs. Waliseren fikk fritt spillerom av et sløvt City-forsvar og kunne uforstyrret slå ballen inn i feltet.

Uforstyrret var også Wayne Rooney, som snek seg inn foran mål og fullstendig umarkert kunne møte Giggs' pasning med pannebrasken.

For fire dager siden scoret Premier League-toppscoreren fire mål mot Hull. Som enslig spiss mot City ble det færre muligheter for 24-åringen. Likevel mener sir Alex Ferguson at Rooney med kveldens forestilling overgikk lørdagen.

- Det var mye bedre enn på lørdag. Jeg vet at han scoret fire mål, men i dag var han fantastisk på måten han ledet frontlinja på. Alt i alt var det en fantastisk forestilling - verdensklasse, konstaterer United-manageren.

Rooneys mål var ikke bare nok til å sende United til Wembley. Som en ekstra bonus forhindret det også ekstraomganger, som ville tæret ekstra på kreftene før møtet med Arsenal i en vrien nøkkelkamp mot Arsenal på Emirates i helgen.

- UheldigeCitys trøst ligger i at de fortsatt har en god mulighet til å ende en 34 år lang pokaltørke i FA-cupen der de presumptivt sterkeste utfordrerne - med unntak av tittelforsvarer Chelsea - er ute av turneringen.

- Jeg synes synd på spillerne og supporterne fordi vi spilte en veldig god kamp og var på samme nivå som United. Vi hadde en stor mulighet til å komme til finalen, og var bare under press i en 10-minuttersperiode. Vi var veldig uheldige. Men slik er fotballen. Jeg kan ikke annet enn å rose spillerne. Nå har vi en ny pokal å sikte mot, og kanskje kan vi vinne FA-cupen, sier City-sjef Roberto Mancini.

PS! Kampen ble skjemmet av en stygg og unødvendig episode da Craig Bellamy ble truffet i hodet av en gjenstand som ble kastet fra tribuneplass. United-keeper Edwin van der Sar begrenset skadeomfanget ved å stille seg beskyttende opp foran waliseren som hadde tatt telling. Også i september-møtet mellom lagene, ble en City-spiller truffet av gjenstander som ble kastet fra tribunen. Carlos Tevez var målet den gang, men det gikk utover Javier Garrido. Forrige uke ble dessuten Patrice Evra truffet av en lighter kastet av en City-supporter på City of Manchester Stadium.

STYGG EPISODE: Craig Bellamy ble truffet av minst én gjenstand som ble kastet fra tribunen. United-keeper Edwin van der Sar reagerte raskt og stilte seg beskyttende foran waliseren, som tok telling.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
STYGG EPISODE: Craig Bellamy ble truffet av minst én gjenstand som ble kastet fra tribunen. United-keeper Edwin van der Sar reagerte raskt og stilte seg beskyttende foran waliseren, som tok telling.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer