Her kommer Magnus inn for Giggs

Fikk skryt etter førstelagsdebuten for Manchester United.

(Dagbladet.no): Magnus Wolff Eikrem kunne neppe drømt om en bedre bursdagspresang enn den han fikk onsdag kveld. 11 minutter før slutt kom øyeblikket Magnus nok vil huske for resten av livet.

Da erstattet han Ryan Giggs, og fikk et kameratslig håndtrykk av United-veteranen i det han løp inn på banen.

Magnus inntok plassen på høyre midtbane, med Paul Scholes og Darren Fletcher sentralt. Men nervøs var han ikke, hevder han overfor Dagbladet.no.

- Klart det var stort, men jeg er ikke en person som har nerver. Jeg er en rolig og avbalansert fyr, sier Magnus.

Han føler han rakk å vise seg fram på de 11 minuttene han fikk spille - riktignok uten Sir Alex Ferguson på benken.

Skotten ble nektet å dra på kamp av kona Cathy, som krevde at den mektige United-manageren tok i et tak på hjemmebane framfor å dra på kamp.

- Jeg synes det gikk helt greit. Jeg slo en gjennombruddspasning til Eagles og fikk overraskende mange touch på så kort tid. Det var en gang hvor jeg kunne skutt, men så driblet jeg i stedet og mistet ballen, oppsummerer Eikrem til Dagbladet.no.

Som en kuriositet kan det nevnes at Ryan Giggs selv fikk sin førstelagsdebut for United i en alder av 17 år - riktignok i en offisiell A-kamp.

LYKKE TIL, KOMPIS: Her kommer øyeblikket Magnus har ventet på - debuten for førstelaget til Manchester United. Foto: Digitalsport
LYKKE TIL, KOMPIS: Her kommer øyeblikket Magnus har ventet på - debuten for førstelaget til Manchester United. Foto: Digitalsport Vis mer

Dreven i svarene

Eikrem avsluttet kampen mot skotske Dunfermline ved siden av verdensklassespillere som Wayne Rooney og Paul Scholes.

- Hva sa de andre spillerne til deg før kampen?

- De sa «lykke til, håper du kommer inn». Etter kampen gikk det i «well done».

Noe mer i detalj vil ikke Magnus gå. For selv om han nettopp er fylt 17 år, virker han imponerende dreven i måten han ordlegger seg på.

Heller ikke da Dagbladet.no spør om han ikke håper på en ligacupkamp i løpet av sesongen lar han seg lokke til å si noe mer enn:

- Jeg setter meg nøkterne mål. Ole Gunnar (Solskjær) har snakket om hvor viktig det er å sette seg et mål du selv tror du kan klare. Ligacupen blir altfor høyt, sier han.

- Hva er målsettingen din?

Her kommer Magnus inn for Giggs

- Å utvikle meg som spiller. Jeg liker ikke å sette meg høye mål, hvis det går dårlig blir man bare skuffa.

Fikk påvist diabetes

At Wolff Eikrem skulle få debuten på førstelaget allerede nå hadde de færreste trodd etter den vanskelige starten i Manchester, da han ved årsskiftet fikk påvist diabetes etter en periode med rufsete form.

Men Eikrem har kjempet seg tilbake - og i United gjelder tydeligvis prinsippet om at er man god nok, er man gammel nok.

- Dette er nok det største i karrieren min hittil, sier han.

Delte troppen i to

Manchester United ledet 3-0 da Magnus entret gressmatta, og vant til slutt 4-0 etter at Rooney hadde satt inn sitt andre for kvelden.

Førstelagstroppen var delt i to denne kvelden, ettersom United også spilte mot nordirske Glentoran samtidig som kampen mot Dunferlime.

Her kommer Magnus inn for Giggs

Magnus fikk altså en plass i den siste troppen, der også Owen Hargreaves fikk sin debut i den røde trøya. Nyervervelsen fikk 65 minutter, og bidro ifølge rapportene med stor aggressivitet og raske bein i midtbaneleddet.

Manchester Uniteds mål ble scoret av Chris Eagles, Ryan Giggs og Wayne Rooney (2). Dette var de siste oppkjøringskampene for United før serieåpningen mot Reading søndag.

I den andre kampen slo United Glentoran 3-0.

<B>ENDA EN DEBUT:</B> Owen Hargreaves fikk 65 minutter.
FIKK 11 MINUTTER:</B> Magnus Eikrem i aksjon i sin førstelagsdebut.