Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Her kommer Norge, her kommer vi»

Åge Hareide og Dagbladet.no i VM-stemning. Hør VM-låta til William!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norge skal ut i viktig VM-kamp mot Moldova i morgen, men mange nordmenn sliter med å komme i VM-stemning litt over et år før sluttspillet sparkes i gang.

Det tenker nå William Bakke (40) og Dagbladet.no å gjøre noe med.

William skrev og spilte nemlig inn en VM-sang rett før jul og sendte den i posten til Åge Hareide. Og ifølge William selv kom Åge i skikkelig VM-stemning av låta, der refrenget går som følger:

Her kommer Norge, her kommer vi,
vi skal kjempe nå er vi på gli
Vi er ikke redde for kuler og krutt
Vi er de beste og vi vinner til slutt

- Åge inrømmet overfor meg at han fikk den gode VM-følelsen, ler William.

Fotballsanger er en vanskelig sjanger for låtskrivere. Ikke få hadde «Alt for Norge» på hjernen under VM i 1994, men mange innrømmer nok i ettertid at de har nynnet på bedre sanger.

- Jeg forsøkte ikke en gang å lage en låt som kan konkurrere med «Alt for Norge»s posisjon. Den sangen har jo nesten blitt en nasjonalsang, sier William.

Ikke merkelig har engelskmennene og våre svenske brødre hatt bedre dreis på å lage fotballsanger enn oss selv. Hvem husker vel ikke klassikeren «När vi gräver guld i USA»? Det fengende refrenget førte jo som kjent Sverige til en sensasjonell VM-bronse i 94.

VM-STEMNING: Kjetil Rekdal scorer i Marseille og Norge slår Brasil 2-1. Nå ønsker William Bakke å få det norske folk i VM-stemning igjen. Foto: Scanpix
VM-STEMNING: Kjetil Rekdal scorer i Marseille og Norge slår Brasil 2-1. Nå ønsker William Bakke å få det norske folk i VM-stemning igjen. Foto: Scanpix Vis mer

Till alla dom som korsat atlanten
Visat att det går
Världen tittar på
Ändå från New Delhi till Moskva
När vi gräver guld i USA

Norges Fotballforbund sitter foreløpig på gjerdet når det gjelder å velge norsk VM-sang til Tyskland 2006. Men det betyr lite for hva som blir VM-sangen, skal vi høre litt på historien.

Da Norge sist gang var i VM - i 1998 - brøt det ut full fotballsangkrig i forkant av mesterskapet. Jørn Hoel, Steinar Albregtsen og Elg hadde den offisielle sangen med «Let\'s Do It».

- Når man hører «Let\'s Do It» blir dilemmaet om man skal holde hånda rundt naboen eller hytte vilt med neven, skrev vår anmelder den gang.

- Jeg synes ikke Jørn Hoels VM-sang fra 1998 var noe særlig. Selv har jeg mer sans for konkurrenten «Bønda ifra nord» - og det er den pubfølelsen jeg har forsøkt å skape.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!