Her kommer søppelbilen som bare tar imot Tevez-drakter

Endelig har City og United gått sammen om noe.

(Dagbladet): Den harde kjerne av Manchester United- og Manchester City-fans har kanskje ikke så mye til overs for hverandre.

Men i én sak står de side om side: Ingen av dem er spesielt glad i Carlos Tevez.

Foran søndagens storoppgjør på Old Trafford har bettingselskapet Betfair forsøkt å forene de to lagenes supportergrupper, ved å oppfordre dem til å kaste Tevez-draktene sine i søpla.

Til formålet har de skaffet til veie en søppelbil som er rød på den ene siden og lyseblå på den andre. Et bilde av en vinkende Tevez er ledsaget av budskapet: «Kast din Tevez-drakt».

Var heltedyrket begge steder
Det vil også stå en diger container utenfor Old Trafford på søndag, der supporterne kan kvitte seg med trøye nummer 32 en gang for alle.

Draktene vil imidlertid ikke bli destruert, men sendt til Argentina og gitt bort til veldedighet.

- Det er ikke ofte supporterne til de to klubbene er enige om noe, men jeg er sikker på at alle vil være fornøyde om han forlater Manchester i januarvinduet, sier Betfair-talsmann Alex Bake til Daily Mail.

SKAL SENDES TIL ARGENTINA: Tevez-draktene skal ikke destrueres, men gis bort til veldedighet i Argentina. Foto: YouTube
SKAL SENDES TIL ARGENTINA: Tevez-draktene skal ikke destrueres, men gis bort til veldedighet i Argentina. Foto: YouTube Vis mer

Tevez har klart kunststykket å gjøre seg mektig upopulær hos begge Manchester-klubbene - etter først å ha blitt heltedyrket i begge.

Argentineren ble umiddelbart en hit på Old Trafford da han ble hentet på lån i 2007, og fansen sang «Fergie, sign him up!» i nesten hver kamp da utlånsperioden gikk mot slutten, uten at sir Alex Ferguson virket spesielt interessert i å forlenge.

Da United omsider fikk ut fingeren hadde Tevez latt seg lokke til byrival City - der han fikk heltemottakelse etter å ha vraket erkerivalen.

Welcome to Manchester
«Welcome to Manchester», sto det på en gigantisk billboard Manchester City fikk satt opp. Påfunnet var et stikk til naborivalene, ettersom Old Trafford ligger utenfor Manchesters bygrense.

- De er en liten klubb med en smålig mentalitet. Alt de snakker om er Manchester United, de klarer ikke snakke om annet. Arrogansen de viser vil straffe seg, raste sir Alex Ferguson.

Men Tevez storspilte i den lyseblå drakten, og selv om han både har lagt inn overgangssøknad og sutret mye over hvor fælt det er å bo i Manchester, har fansen tilgitt ham så lenge han har scoret mål.

- Ingen på benken hørte Tevez nekte
Ett sted går likevel grensa - og for City-fansen ble den kraftig tråkket over da Tevez angivelig nektet å komme inn som innbytter i Champions League.

Nå er det bare en liten minoritet av Citys supportere som ønsker at problemskaperen Tevez skal bli værende. I stedet har de fått en ny argentins favoritt i Sergio Agüero.

HAR FÅTT NOK: City-fansen virker samstemte i sitt syn på Carlos Tevez: Han må vekk. Foto:  EPA/LINDSEY PARNABY
HAR FÅTT NOK: City-fansen virker samstemte i sitt syn på Carlos Tevez: Han må vekk. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Roberto Mancini uttalte etter 0-2-tapet mot Bayern München at han aldri ville bruke Tevez igjen. Han er blitt suspendert fra kampene, og det er blitt hevdet at spissen har fått en bot på seks ukelønner, tilsvarende 13 millioner kroner.

Men The Sun hevder i dag at City er i ferd med å gjøre en U-sving: Etter å ha undersøkt saken nærmere,og snakket med personene som satt på innbytterbenken, skal Mancini ha fått liten støtte for sin påstand om at Tevez nektet å spille.

Ifølge avisa skal ikke en eneste spiller støtte opp om hans versjon, men samtidig uttalte argentineren etter kampen at han ikke følte seg mentalt klar for å spille.

U-SVING FRA CITY?: The Sun hevder i dag at ingen som satt på benken støtter manager Roberto Mancinis versjon om at Tevez nektet å spille. Foto: REUTERS/Stringer
U-SVING FRA CITY?: The Sun hevder i dag at ingen som satt på benken støtter manager Roberto Mancinis versjon om at Tevez nektet å spille. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer