Her koser de seg med champagne på luksushotell

Snart starter hardkjøret for Therese Johaug og resten av skijentene.

KOSER SEG: Et liv som skiløper er ikke bare havregrøt og blodøkter. Det går an å kose seg litt også, som Marthe Kristoffersen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira gjør i Italia denne helga. Foto: Tormod Brenna
KOSER SEG: Et liv som skiløper er ikke bare havregrøt og blodøkter. Det går an å kose seg litt også, som Marthe Kristoffersen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira gjør i Italia denne helga. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STRESA (Dagbladet): På ærverdige Grand Hotel Des Iles Borromees i Stresa koster den dyreste suiten over 20 000 kroner natta. Ernest Hemingway bodde der i flere uker, og la en del av handlingen i  "Farvel til våpnene" til den idylliske byen som ligger langs Lago Maggiore nord for Milano.

Therese Johaug bor ikke fullt så staselig som Hemingway gjorde, men finner likevel ingen grunn til å klage over fasilitetene på det ærverdige femstjerners hotellet.

- Praktfullt, sier Johaug mellom en kanapé og en ytterst forsiktig nipp til den korrekt avkjølte champagnen.
Sammen med landslagskollegaene Kristin Størmer Steira og Marthe Kristoffersen tilbringer hun ei luksushelg i nord-italiensk idyll.

Anledningen er at en av jentenes sponsorer - kafekjeden Jordbærpikene - feirer 10 års jubileum. 

De tre skistjernene har samarbeidet med Jordbærpikene i flere år, og ser på oppholdet i Italia som noe langt mer enn jobb.

- Vi og Jordbærpikene har en lang historie sammen, vi har blitt godt kjent med hverandre og vi har også tidligere gjort morsomme ting sammen, som å gå til Galdhøpiggen og ha kokkekurs sammen, sier Johaug.

Ville beholde Johaug i Norge
Det var en av gründerne i selskapet, Roger Torgersen, som knyttet til seg Johaug, Størmer Steira og Kristoffersen for noen år siden.

- Jeg leste en artikkel i Dagbladet om at Johaug var i ferd med å bli solgt til utlandet, hun var i ferd med å signere en avtale med et utenlandsk selskap. Da tenkte jeg at henne må vi beholde i Norge, sier han.

Og slik ble det - sammen med med-gründer Lars Lian, skrev de avtale med skijentene, og har etter eget utsagn aldri angret.

- De er flotte forbilder og gode ambassadører for de verdiene vi ønsker å assosiere oss med, sier Lian.

Hardkjør til uka Trener Egil Kristiansen liker det kanskje ikke, men skijentene droppet treningsøkta i går til fordel for italiensk luksus og sosialt samvær med jordbærpiker (og noen jordbærgutter) i går.

Det er neppe så farlig, for til uka venter ei knallhard treningssamling litt lenger øst - på høyfjellet i Seisser Alm, sammen med resten av landslagene.
 
Der blir kanapeèr og champagne byttet ut med havregrøt og syreøkter - dag ut og dag inn.

- Det blir tøft, men sånn skal det være. Vi er vant til det og skal vi ha noe i OL å gjøre, må vi gjøre jobben som kreves. Men det er lov å kose seg litt når det er mulighet til det også - og dette er en slik anledning, sier Størmer Steira, og ser utover seilbåtene som leker seg ute på Maggiore-sjøen i det sola er i ferd med å senke seg ned over fjellene.

Nok alvor - Det er viktig å kunne koble av og kose seg litt. Det er mer enn nok alvor i det vi driver med ellers, sier Steira, som har vært tilbake i full trening siden begynnelsen av juli etter rulleskiulykken i vår.

- Nå er alt i orden igjen. Alle skader er leget og jeg tror ikke ulykken har satt meg noe særlig tilbake heller. Jeg har vært flink til å holde meg oppe med alternativ trening, men kjenner jeg gleder meg til å komme på samling igjen og trene sammen med resten av jentene.

Det gjør også Marthe Kristoffersen, som fikk hele forrige sesong ødelagt av kyssesyke og overbelastning. Det har hun lært såpass mye av at hun tok seg treningsfri med god samvittighet i går.

HARDKJØRET VENTER: Mandag starter landslaget høydesamling med mange harde økter. Marthe Kristoffersen. Therese Johaug og Kristin Størmer Steira lader opp med ei rolig helg sammen med en av sponsorene sine på et staselig luksushotell. En av de tidligere gjestene ved hotellet var for øvrig Ernest Hemingway. Foto: Tormod Brenna
HARDKJØRET VENTER: Mandag starter landslaget høydesamling med mange harde økter. Marthe Kristoffersen. Therese Johaug og Kristin Størmer Steira lader opp med ei rolig helg sammen med en av sponsorene sine på et staselig luksushotell. En av de tidligere gjestene ved hotellet var for øvrig Ernest Hemingway. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer