Her krangler Evra på Bilbaos sko-frispark

NFF-Pedersen støtter United.

Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
Foto: AP Photo / Jon Super / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United - Athletic Bilbao 2-3

Manchester United tapte mot Athletic Bilbao, og går en tøff kamp i møte på San Mamés neste uke.

Alex Ferguson var etter kampen klar på at baskerne hadde vært det beste laget og vant fortjent, men han stusset likevel på en situasjon i forkant av 3-1-målet til Iker Muniain.

- Dommeren sa at en ikke kan spille uten sko, men regelen sier at du kan det hvis du går av banen. Det var litt underlig, sa Ferguson.

Manchester United var i angrep, og Wayne Rooney og Patrice Evra kolliderte da de begge gikk for samme ball. Ved et uhell tråkket Rooney på skoen til Evra slik at den falt av før han slo en kort pasning til Young som spilte ballen til Evra. Franskmannen slo den igjen videre til Rooney.

Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix Vis mer

Dommer Florian Mayer blåste to trekk senere for frispark til Bilbao. Grunnen var at Evra hadde sparket ballen uten sko på bena. United-spillerne protesterte heftig mot dommeren, men til liten nytte. Bilbao scoret like etter situasjonen, da United var i ubalanse etter dommer-disputten.

Dommersjef i NFF, Rune Pedersen, så ikke kampen, men etter å ha blitt forklart hendelsesforløpet av Dagbladet sier han følgende:

- Hvis en spiller mister skoen sin er praksisen slik at det skal gis tillatelse til å fullføre det angrepet som er i gang. Men hvis da en motstander får tak i ballen, da kan ikke spilleren som mista skoa takle han uten å ha utstyret i orden, sier Pedersen som påpeker at han ikke har sett situasjonen.

Athletic-trener Marcelo Bielsa stusset også over avgjørelsen.

- Ingen gjorde noe galt. Jeg vet ikke om det er en regel som sier at du ikke kan spille uten en sko. Evra visste i hvert fall ikke om den. Det var en uheldig situasjon, sa han ifølge The Telegraph.