Her krasjer Brian i 336 kilometer i timen

Overlevde høydramatisk speedracing-ulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Speedracing er en bilsport som går fort. Fryktelig fort.

Det betyr at når det først går galt, kan det gå fryktelig galt. Det fikk Brian Gillespie erfare under El Mirage SCTA nylig.

Kastet rundt I sin ombygde firesylinders Honda Insight kommer Gillespie godt i gang, og oppnår en god hastighet med bilen. Så begynner den såvidt å spinne. Gillespie forsøker desperat å rette opp bilen, men det er for seint.

I 336 kilometer i timen blir bilen kastet bortover El Mirage Lake i Mojave-ørkenen i California. Den inntørkede innsjøen har blitt brukt til bilreklamer og høyhastighetskjøring i over 50 år, og dette er en av de mest dramatiske ulykken.

Millionvrak Til tross for at det ser ut som Gillespie ikke kan ha noen som helst mulighet til å overleve den stygge ulykken, gjør han nettopp det. Det innvendige stålburet som skal hindre bilen i å bli klemt helt flat ved ulykker tålte påkjenningen, og reddet dermed livet til Gillespie.

Dermed er det tristeste ved historien av en Honda Insight som har blitt oppgradert for millioner av kroner for å kjøre så fort som mulig nå bare er en vrakhaug.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer