Her krasjer Kovalainen i 225 km/t

Etterpå holdt han tommelen opp.

(Dagbladet.no): Kimi Räikkönen har opplevd det, det samme har Lewis Hamilton, Robert Kubica og Ralf Schumacher. I dag var det formel 1-kjøreren Heikki Kovalainens tur til å krasje stygt.

På den 22 runden i Spania Grand Prix punkterte det venstre dekket på finnens McLaren, og Kovalainen ble hjelpeløs tilskuer til at bilen suste inn i bildekkveggen i en hastighet på 225 km/t.

Tilsynelatende slapp han billig fra det voldsomme sammenstøtet. Kovalainen ble påført nakkekrage, men holdt tommelen i været da han ble fraktet vekk på båre, og beveget også på det ene beinet.

Ifølge Reuters har Kovalainen pådratt seg hjernerystelse, samt en smell i albuen. Bilen hans ble for øvrig totalskadd.

- Han har ingen synlige skader. Men han har har åpenbart slått hodet og er fløyet til sykehus for å være på den sikre siden, sier McLaren-sjef Martin Whitmarsh.

Han tror Kovalainen vil være tilbake bak rattet i løpet av kort tid.

- Etter at de har sjekket ham er jeg sikker på at han vil være tilbake frisk og rask om kort tid, sier han til ITV.

Kimi Räikkönens overlegne seier kom nesten litt i skyggen av landsmannens voldsomme krasj. Men Ferrari-føren trygget ledelsen i VM-sammendraget, mens lagkemrat Felipe Massa kapret 2. plassen. Lewis Hamilton kjørte inn i til tredjeplass.

TRAFF VEGGEN AV BILHJUL: Men finske Heikki Kovalainen slapp trolig unna det voldsomme sammenstøtet med en hjernerystelse og en smell i albuen. Foto: AP
TRAFF VEGGEN AV BILHJUL: Men finske Heikki Kovalainen slapp trolig unna det voldsomme sammenstøtet med en hjernerystelse og en smell i albuen. Foto: AP Vis mer
<B>IKKE KJØRBAR:</B> Slik så finnens McLaren ut etter uhellet.
<B>FIKK NAKKEKRAGE:</B> Kovalainen ble fløyet til sykehus for en grundig sjekk etter krasjen.