Her krasjer Shimoda i 230 km/t

Like fin.

(Dagbladet.no): Millioner av tv-seere holdt pusten da Hayanari Shimoda (21) gjorde A1-stevnet i Australia en tanke for dramatisk i går.

I dag kom gladmeldingen fra Westmead-sykehuset. De har skrevet ut 21-åringen etter en rekke tester.

- Vi var bekymret for tilstanden hans etter et sånt krasj. Men i dag tidlig fikk vi høre at han er på bedringens vei, sier Team Japan-sjef Malcolm Swetnam.

Ifølge Fox Sports krasjet japaneren i 230 km/t. Bilen tok en kollbøtte før den ble bøyd i møtet med en betongvegg. Shimoda var bevisstløs da han ble tatt ut av bilen og sendt på sykehus.

- Dette kraftige sammenstøtet som Hayanari Shimoda ble utsatt for viser styrken i A1-chassiset. Vi har alltid prioritert sikkerheten for førerne i A1-serien. Alle som bygger bilene våre følte at ulykken i går bekrefter at bilene er sterke. Vi gleder oss over at han kommer seg, sier A1-sjef John Wickham.

A1 er utfordreren til Formel 1, men handler om konkurranse mellom land framfor bilfabrikker. 21-årige Shimoda har bakgrunn av gokart og Formula Renault - og ble i 2003 den ynste sjåføren i Le Mans.

Krasjløpet i går var hans første i A1.

• Franske Nicolas Lapierre vant A1-løpet i Australia, med 40 biler på startstreken.

OPP NED I 230/KM/T: Hayanari Shimoda tilbrakte natta på sykehus, men er skrevet ut uten skader i dag. Foto: Scanpix/Ap
OPP NED I 230/KM/T: Hayanari Shimoda tilbrakte natta på sykehus, men er skrevet ut uten skader i dag. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
BØYD BIL: Her møter Team Japan veggen.