EN GOD UKE FOR NICKLAS: Arsenals Nicklas Bendtner setter bredsida på ballen og sikrer Arsenal tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen. Foto: AP
EN GOD UKE FOR NICKLAS: Arsenals Nicklas Bendtner setter bredsida på ballen og sikrer Arsenal tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen. Foto: APVis mer

Her kroner Bendtner drømmeuka med å senke Hull

Overtidsdrama.

||| (Dagbladet): Hull — Arsenal 1-2 (1-1)

Det satt svært langt inne, men da Arsenal trengte det som mest var det dansk dynamitt som skulle til for å sprenge hull i forsvarsmuren på KC Stadium.

Nicklas Bendtner sørget med ukas fjerde skåring for at Arsenal nå står med like mange poeng som Chelsea i kampen om engelsk ligagull.

- Helt fantastisk. Vi ventet lenge på dette og det var et veldig viktig mål. Jeg er glad på lagets vegne,sier Bendtner i følge Sportinglife.

Det var en forrykende kamp som inneholdt det meste vi fikk se på KC Stadium: flotte mål, stygge taklinger, røde kort og fullt av dramatikk.

Strålende Arsjavin
Andrei Arsjavin viste igjen hvilken klasse hans nærteknikk og ballbehandling hører hjemme i etter et kvarters spil på KC Stadium.

Russeren ble spilt fri på 20 meter, dro en kjapp tofotsfinte og fikk med litt hell med seg ballen igjennom alene med keeper.

Ansikt til ansikt med Myhill i Hull-målet hamret Arsenal-angriperen ballen i mål til borteledelse.

Kvarteret etter var det derimot en gjenfødt Arsenal-veteran som klumset det til og ga Hull muligheten til å komme inn i kampen igjen.

FORLØSENDE: Arsenal stanget og stanget i muren, men til slutt klarte Bendtner å overliste Boaz Myhill i Hull-målet. Foto: AP
FORLØSENDE: Arsenal stanget og stanget i muren, men til slutt klarte Bendtner å overliste Boaz Myhill i Hull-målet. Foto: AP Vis mer

Sol Campbell prøvde å løpe opp Jan Vennegoor of Hesselink, men kom inn i for start og dyttet kraftspissen overende.

Straffen banket Jimmy Bullard opp i mål og forbi Manuel Almunia.

Dumskap fra Boateng
Det var imidlertid ikke bare mål som sørget for høy underholdningsverdi før pause.

George Boatengs dumhet og strake bein sørget for to ganger gult kort.

Og det blir som kjent rødt.

Først ertet Boateng på seg gult kort etter kjekling med danske Nicklas Bendtner.Fem minutter etterpå angrep han Bacary Sagna på en måte som i seg selv kvalifiserte til en tidlig dusj.

Nederlenderen kom inn med strakt bein og plantet knottene i kneet på Arsenal-backen.Dermed var Arsenal i overtall de siste førtifem.

- Han fortjente det, men man kan forstå holdningen når de jobber for å overleve i divisjonen, sier en overbærende Arséne Wenger etter kampen.

Stanget lenge i muren uten hull
Og lenge så det ut til at Arsenals powerplay ikke skulle gi resultater.

STYGG TAKLING: George Boateng har akkurat satt knottene i Bacary Sagna og har startet på veien til garedroben. Foto: Digitalsport
STYGG TAKLING: George Boateng har akkurat satt knottene i Bacary Sagna og har startet på veien til garedroben. Foto: Digitalsport Vis mer

Andrei Arsjavin, Nicklas Bendtner og Theo Walcott misset i tur og orden gedigne muligheter til å sikre tre Arsenal-poeng.

- Jeg er stolt av innsatsen. Spillerne gjorde en fantastisk jobb i dag, men beklageligvis holdt det ikke helt inn, sier Hull-manager Phil Brown.

For til slutt var det likevel altså formspilleren Nicklas Bendtner som fikset tre særs viktige poeng i jakten på Premier League-tittelen.

Hull-keeper Boaz Myhill klarte ikke å holde langskuddet fra Denilson og en årvåken Bendtner kunne bredside inn returen til Arsenal-seier.

Arséne Wengers menn står dermed med like mange poeng som serieleder Cehslea, men med en kamp mer spilt.

- Vi fortjente å vinne, men det var en tøff kamp lenge. Vi slapp oss litt nedpå i midten av kampen, men heldigvis sørget Bendtner for tre poeng, sier Wenger.

FORTJENT DUSJ: Hull-kaptain George Boateng får rødt kort av dommer Marriner rett før pause. Foto: EPA
FORTJENT DUSJ: Hull-kaptain George Boateng får rødt kort av dommer Marriner rett før pause. Foto: EPA Vis mer