Her kunne Bjarne Riis kapret førstesidene

Den sjansen blåste han.

BRUKTE IKKE MULIGHETEN: Bjarne Riis svarte diplomatisk på fredagens pressekonferanse. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com
BRUKTE IKKE MULIGHETEN: Bjarne Riis svarte diplomatisk på fredagens pressekonferanse. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WELLINGTON PLACE (procycling.no): En tilsynelatende formstinn og selvsikker Alberto Contador møtte pressen dagen før Tour de France-starten i Yorkshire.

Hans uttalelser bør gjøre Chris Froome og Team Sky urolige.

- Chris Froome er fortsatt den store favoritten, men jeg er i bedre form enn i fjor. Om det er nok til å ta tittelen, vet jeg ikke — men jeg akter å prøve, lød meldingen fra Contador.

Et spørsmål til Bjarne Riis Tinkoff-Saxo er svekket ettersom Roman Kreuziger blodverdier ikke tillater ham å sykle. Inn har Rafael Majka kommet, ikke som Kreuzigers erstatter, kunne Bjarne Riis opplyse om, men den sterke polakken har uansett brent mange krefter i Giro d´Italia.

• Følg hele Tour de France LIVE på www.procycling.no! I samarbeid med Dagbladet.

Det spørs likevel hvor sterkt laget rundt Froome er. Et lag uten Sergio Henao, Edvald Boasson Hagen, Ian Stannard og Bradley Wiggins.

procycling.no ga Riis muligheten til å tenne til stemningen mot Sky-leiren under fredagens seanse, men den benyttet han dårlig.

- Hvis det var din avgjørelse, hadde du tatt med deg Bradley Wiggins til Tour de France?

- Han er ikke på mitt lag, så jeg kunne ikke gjøre noe med det. Hvis han hadde vært det, hadde jeg trolig tatt ham med, svarte en nølende Riis til procycling.no.

Kollapset i Frankrike Det svaret var neppe nok til å rydde forsiden på britiske tabloidaviser, men utelatelsen av Wiggins er fremdeles som et stort sjokk å regne i sykkel-England.

• Les også: Sjekk Kristoffs drømmeuke

Etter Critérium du Dauphiné ankommer Contador touren med et psykologisk overtak på Skys kaptein.

Britene mislyktes fullstendig med å kontrollere hovedfeltet på rittets siste dag, noe som gjorde at Andrew Talansky rappet sammenlagtseieren.

På den etappen tapte Froome over fem minutter, og ble nummer 12 totalt.

Strålende sesong for Contador Også tidligere i rittet forsøkte han å kjøre Contador av bakhjulet sitt, men Pinto-mannen svarte på hvert bidige angrep.

- Det første fjellet i Dauphiné var en bra test for meg. Det gir meg selvtillit å stå imot på den måten. Jeg vet ikke om Chris følte seg på toppe den dagen, men det var uansett en bra test for meg, påpeker Contador.

Froome har vunnet Tour of Oman og Tour de Romandie denne sesongen, men sviktet altså kapitalt i generalprøven foran Tour de France.

Contador har hatt en strålende sesong så langt. Han har alt vunnet Baskerland rundt og Tirreno-Adriatico, og står med andreplasser fra Dauphiné og Algarve rundt.

Så kanskje gjelder den britiske frasen: The tour is yours to lose, Chris?

Det er i hvert fall ikke Contador imot:

- Jeg er selvsikker og har gode resultater i år. Jeg føler meg veldig bra. Den største favoritten er Froome, men det er også andre, klargjorde spanjolen uten å gå spesifikt inn på navnene.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

TID TIL ET SMIL: Bjarne Riis var avslappet før Tinkoff-Saxos pressekonferanse snaut 20 timer før Tour de France starter. Med seg hadde han blant andre Michael Rogers (til venstre) og Matteo Tosatto. Foto: Nicolas Bouvy, Epa
TID TIL ET SMIL: Bjarne Riis var avslappet før Tinkoff-Saxos pressekonferanse snaut 20 timer før Tour de France starter. Med seg hadde han blant andre Michael Rogers (til venstre) og Matteo Tosatto. Foto: Nicolas Bouvy, Epa Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer