Her kunne kampen vært over for VIF-helten

- Var ikke rødt kort, sier Fredheim Holm.

ULLEVAAL/GRAND HOTEL (Dagbladet.no): Med to mål og to målgivende var Daniel Fredheim Holm en av Vålerengas giganter i cupfinaletriumfen. Men allerede etter 35 minutter kunne kampen vært over for 23-åringen:

Han snappet ballen fra Stabæk-stopper Niklas Sandberg og satte fart mot mot mål, men fikk ballen for langt foran seg. I et innbitt forsøk på å nå ballen smalt han inn i ankelen til Morten Morisbak Skjønsberg med knottene først.

Stabæk-spillerne reagerte voldsomt. Christian Keller dyttet Fredheim Holm i bakken, der han også fikk skoen til Skjønsberg i hodet.

Til slutt var omtrent samtlige 22 spillere på banen samlet innenfor Stabæks 16-meter.

Dommer Svein Oddvar Moen løste situasjonen ved å ikke dele ut kort i det hele tatt. Det var nok flere spillere som hadde grunn til å trekke et lettelsens sukk da - men kanskje først og fremst Fredheim Holm.

- Det var ikke noe rødt kort, kanskje et gult. Men det er sånn som kan skje, han nådde ballen først og jeg sklir litt, forklarer hovedpersonen selv overfor Dagbladet.no.

Skjønsberg ble ikke skadet, skværet opp med Fredheim Holm og fullførte resten av kampen uten problemer. 

Vålerenga ledet for øvrig 1-0 på tidspunktet da dette skjedde. Om VIF måtte spilt de siste 55 minuttene med 10 mann kunne sluttresultatet selvsagt sett annerledes ut - men av høyst forståelige grunner var det ikke det som opptok Fredheim Holm da han ankom Grand Hotel etter kampen.

TRAFF SKJØNSBERG I ANKELEN: Daniel Fredheim Holm kan være glad for at han slapp fra denne situasjonen uten å havne i dommerens bok. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
TRAFF SKJØNSBERG I ANKELEN: Daniel Fredheim Holm kan være glad for at han slapp fra denne situasjonen uten å havne i dommerens bok. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- Jeg kommer ikke til å legge meg i natt, gliser han.

Her kunne kampen vært over for VIF-helten
<B>BLE BRÅK:</B> Det ble mye knuffing og munnhuggeri etter denne taklingen, men Skjønsberg og Fredheim Holm skværet opp til slutt.
<B>BLE IKKE SKADET:</B> Skjønsberg fullførte resten av kampen, men har definitivt hatt bedre dager på jobben.