Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her kvester han beinet i Kvitfjell

Østerriker med åpent brudd, ble hentet av helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Publikum i målområdet i Kvitfjell ble øyenvitner til et sjeldent stygt fall under herrens super-G i dag.

Idet de skimtet Matthias Lanzinger på toppen av det siste henget gikk det fryktelig galt. Østerrikeren kom skjevt ut fra hoppet, og kjørte rett gjennom en port.

Den ene skia løste seg ikke ut i fallet, og Lanzinger ble kastet rundt som ei dokke nedover bakken, før han ble liggende urørlig.

- Huff og huff, huff og huff, utbrøt NRK-kommentator Lars Lystad.

Østerrikes pressesjef Robert Brunner sier til nrk.no at Lanzingers leggbein er brukket på flere steder, og at bruddet er åpent.

Dermed ble rennet stanset i over en halvtime. Medisinsk personell måtte gi Lanzinger noe for smertene for å i det hele tatt greie å flytte ham. Den uheldige alpinisten skreik voldsomt da han ble løftet inn i helikopteret, som fløy ham til sykehuset i Lillehammer, der han skal opereres i ettermiddag.

* Se fallet til Lanzinger hos NRK.

Georg Streitberger fra Østerrike kjørte inn til sin første verdenscupseier, amerikanske Bode Miller ble nummer to og sveitseren Didier Cuche nummer tre.

PÅDRO SEG ÅPENT BRUDD: Skia løste seg ikke ut, og Matthias Lanzinger fikk voldsomt hard nedfart ned det siste henget. Foto: nrksport.no
PÅDRO SEG ÅPENT BRUDD: Skia løste seg ikke ut, og Matthias Lanzinger fikk voldsomt hard nedfart ned det siste henget. Foto: nrksport.no Vis mer
image: Her kvester han beinet i Kvitfjell
image: Her kvester han beinet i Kvitfjell
<B>HER GÅR DET GALT:</B> Matthias Lanzinger kom skjevt ut på hoppet og traff en port.
<B>SKREK I SMERTE:</B> Østerrikeren er fraktet til sykehus med helikopter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!