VAR FRYKTELIG SKEPTISK: Emil Hegle Svendsen var ikke overbegeistret da smørerne vraket skiene som var best under testen halvannen time før start. Etterpå kalte han avgjørelsen en genistrek.
VAR FRYKTELIG SKEPTISK: Emil Hegle Svendsen var ikke overbegeistret da smørerne vraket skiene som var best under testen halvannen time før start. Etterpå kalte han avgjørelsen en genistrek.Vis mer

Her kysser Emil skiene han ikke ville ha like før start

Ble overkjørt av smørerne.

||| WHISTLER (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen vant gullet 9,5 sekunder foran Ole Einar Bjørndalen og hviterusseren Sergey Novikov.

Etter medaljeseremonien røpet han at utfallet kunne blitt noe helt annet dersom han ikke hadde lyttet til smørerne sine.

De valgte nemlig å gi ham et annet skipar enn det som fungerte best under testen halvannen time før start - og heldigvis for Hegle visste de akkurat hva de gjorde.

- Jeg var jævla skeptisk til det skiparet, men det var en genistrek, forteller han.

- Da jeg fikk skiene sa jeg at det ikke var de samme som jeg hadde testet. De (smørerne) sa de hadde full kontroll og at jeg måtte stole på dem.

Men Hegle Svendsen fikk bange anelser etter noen få stavtakene.

- Da jeg gikk ut fra start tenkte jeg at skiene var dritdårlige. Men det ble bra ganske fort, og det holdt seg sånn, sier han.

Det smørerne visste var at det ville være vesentlig varmere idet løpet startet enn under testen.

- Om jeg hadde valgt det andre paret er det ikke sikkert jeg ville stått øverst på pallen her nå. Det er første gang det skjer at de overprøver meg.

- Så heretter stoler du blindt på dem?

- Jeg skal nok fortsatt ha et ord med i laget, sier han.