Her kysser han sitt første major-trofé

Justin Rose (32) vant US Open.

ENDELIG: - Jeg har jobbet hele mitt liv for å vinne en major, sier Justin Rose. I natt lyktes han endelig, da han vant U.S. Open på Merion Golf Club i Ardmore i Pennsylvania.  Foto: Scott Halleran / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
ENDELIG: - Jeg har jobbet hele mitt liv for å vinne en major, sier Justin Rose. I natt lyktes han endelig, da han vant U.S. Open på Merion Golf Club i Ardmore i Pennsylvania. Foto: Scott Halleran / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

 Britiske Justin Rose (32) vant majorturneringen US Open i golf. Dermed seiret han i en av sportens store klassikere.

Rose brukte 70 slag på den utfordrende Merion-banen i Pennsylvania. Han endte dermed med 281 slag på de fire rundene i US Open.

- Jeg har jobbet hele mitt liv for å vinne en major. Dette er stort, sa Rose etter triumfen.

Australske Jason Day og amerikanske Phil Mickelson brukte henholdsvis 71 og 74 slag, og de to delte dermed andreplassen i turneringen med 283 slag.

For Mickelson fortsetter US Open å være nesten. Han ble nummer to for sjette gang, men har aldri vunnet.

- Dette var et hardt slag for meg. Alt kunne snudd for meg i turneringen jeg aller helst vil vinne, sa Mickelson etter å ha gitt fra seg seieren med en svak sisterunde.

Det skjedde på hans 43-årsdag.

Førstepremien i US Open var på snaut 7 millioner kroner og evig plass i golfens historiebøker. Rose er den første engelskmann som går til topps i den prestisjetunge turneringen siden Tony Jacklin vant i 1970.

Tiger Woods delte 32.-plassen med åtte spillere. De var 12 slag bak vinneren.

Årets US Open startet med elendig vær, vind og mye nedbør.

(NTB)