DIGGER BASKET: Den filippinske bokseren Manny Pacquiao skal møte Floyd Mayweather i tidenes mest lukrative boksekamp i Las Vegas 2. mai. Som del av oppladningen spiller han basket i den filippinske toppserien. Men blir han skadet, og ikke kan stille til boksekampen, kan det koste han en utbetaling på 600 millioner kroner. Foto: Noel Celis / AFP / NTB Scanpix
DIGGER BASKET: Den filippinske bokseren Manny Pacquiao skal møte Floyd Mayweather i tidenes mest lukrative boksekamp i Las Vegas 2. mai. Som del av oppladningen spiller han basket i den filippinske toppserien. Men blir han skadet, og ikke kan stille til boksekampen, kan det koste han en utbetaling på 600 millioner kroner. Foto: Noel Celis / AFP / NTB ScanpixVis mer

Her lader «Pac-Man» opp til historiens mest lukrative boksekamp - med å spille basketball

Men blir han skadet, kan det koste han 600 millioner.

Manny Pacquiao vet han ikke er storfavoritt når han går i ringen mot Floyd Mayweather i Las Vegas 2. mai, men han har bestemt seg for en enkel taktikk mot amerikaneren.

Mayweather er både høyere og har mye større rekkevidde enn Pacquiao. Han er også ubeseiret. Men filippineren lar seg ikke affisere av det.

Når han skal møte Mayweather i historiens mest lukrative boksekamp, vet han hva han skal gjøre for å vinne og bli titulert verdens beste bokser uansett vektklasse.

- Lar knyttnevene snakke - Jeg skal la knyttnevene mine snakke, både høyre og venstre. Dersom jeg klarer å ryste Mayweather, regner jeg med at han kommer til å bli skremt og trekke seg unna. Hvis ikke er det selvsagt en sjanse for at han kommer til å gi meg hard kamp, sier Pacquiao.

Pacmania Manny Pacquiao, som kalles «Pac-Man», er sitt lands store idrettshelt. Det er «pacmania» på Filippinene. Pressen skriver om «Nasjonens knyttneve», og det er ventet at svært mange filippinere kommer til å ta turen til Las Vegas for å se kampen live.

Mayweather har 47 kamper uten nederlag før han møter Pacquiao. 26 av seirene, altså mer enn 50 prosent, er kommet på knockout.

Pacquiao har 57 seirer og fem tap på merittlisten sin. Han har gått to uavgjorte kamper også, men to av tapene han er blitt påført er kommet så sent som i 2012. Det ene var en kraftig knockout, og da mente mange at Pacquiao burde legge hanskene på hylla. Det ville han ikke.

36 ganger har filippineren vunnet på knockout, så han har vist at han har krutt i hanskene også, akkurat som Mayweather.

Basketball Pacquiao er blitt kritisert for å spille basketball i den filippinske serien samtidig som han lader opp til Mayweather-kampen. Særlig i amerikanske medier er det reist tvil om det er lurt, for dersom Pacquiao blir skadd og ikke kan bokse, kan det koste ham en utbetaling på 80 millioner dollar (drøyt 600 millioner kroner).

- Jeg vet hva jeg gjør. Ingen bør bekymre seg for det. Jeg spiller for å inspirere lagkameratene mine. Alt er i orden, og Gud passer på meg, sier Pacquiao, som er den korteste (169 cm) og eldste spilleren i ligaen.

Kjøpte pizza Han har ingen planer om å gi opp basketkarrieren, og for å understreke det kjøpte han pizzaer til tilhengerne sine før han skulle på banen i sin tredje kamp i den profesjonelle basketligaen hjemme på Filippinene.

GIGANTOPPGJØR: Oppgjøret mellom Floyd Mayweather (t.v) og Manny Pacquiao er det mange som har ventet på, og nå er det klart at de to bokserne møtes i ringen i Las Vegas 2. mai. Det vil bli tidenes mest lukrative boksekamp. Foto: Joe Klamar / Frederic J. Briown / AFP / NTB Scanpix
GIGANTOPPGJØR: Oppgjøret mellom Floyd Mayweather (t.v) og Manny Pacquiao er det mange som har ventet på, og nå er det klart at de to bokserne møtes i ringen i Las Vegas 2. mai. Det vil bli tidenes mest lukrative boksekamp. Foto: Joe Klamar / Frederic J. Briown / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Pacquiao er også valgt inn i parlamentet i hjemlandet, og han er Filippinenes mest populære idrettsmann. Tidligere NBA-spiller Daniel Orton fikk forrige uke sparken fra sitt lag for å ha kritisert Pacquiaos basketballferdigheter.

(NTB)