Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her lader Ullevålseter opp til ørkenrally

- Ikke helt ulikt, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Neste søndag stiller Pål Anders Ullevålseter til start i UAE Desert Challenge i Dubai.


For å lade opp til det brennhete ørkenrallyet har motorsykkelisten reist til - av alle steder - snøen i kalde Kirkenes i Finnmark.

- Ja, det viser seg at forskjellen mellom ørkenområder og Finnmark ikke er så stor når det kommer til stykket. At det er kaldt, er bare fint. Sånn blir jeg litt herdet, sier 38-åringen til Dagbladet.no.

- Lik følelse

Sjøl om det ligger et flere centimeter tykt snølag på bakken, mener han underlaget kan sammenliknes med sanden i ørkenen.


- Følelsen er ganske lik. Sand er det jeg er dårligst på, så da trenger jeg å trene på det. Det får jeg gjort her, gleder han seg over.

I det øde og forlatte gruveområdet får han boltre seg fritt. Han setter pris på å kunne trene uten tanke på at han forstyrrer eller setter andre folk i fare, ettersom området er inngjerdet.

- Godt i rute

KRAFTIGE MASKINER: Her, på snøen i et nedlagt gruveområde i Finnmark, trener Pål Anders Ullevålseter til ørkenrallyet i Dubai neste måned. Foto: SVEINUNG BJØRSETH
KRAFTIGE MASKINER: Her, på snøen i et nedlagt gruveområde i Finnmark, trener Pål Anders Ullevålseter til ørkenrallyet i Dubai neste måned. Foto: SVEINUNG BJØRSETH Vis mer

- Å komme opp i 150 km/t på langstrekkkene, er ikke noe problem. Samtidig er det masse svinger og utfordringer, og det er dette jeg trenger, sier han.


- Hvordan fant du på å dra til Finnmark?
- Jeg var på tur her i august, og da jeg kom over dette stedet, var jeg ikke i tvil, forteller Ullevålseter.

Takket være oppholdet i Finnmark og en lang periode med trening, fastslår han at han absolutt er i rute foran det som skal skje i begynnelsen av november.


- Vanligvis har det jo bare vært løp, løp og løp, men nå har jeg fått trene litt sammenhengende, påpeker han.

image: Her lader Ullevålseter opp til ørkenrally